Εξωτερική και εσωτερική επέκταση του σπιτιού

1000 και 1 ιδέα για την οργάνωση μιας επέκτασης στο σπίτι

Πριν από πολλούς ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών ή αστικών ιδιωτικών νοικοκυριών, αργά ή γρήγορα θα προκύψει το ερώτημα της οργάνωσης μιας επέκτασης στο σπίτι. Κάποιος χρειάζεται μια φωτεινή βεράντα σαν μια κλειστή βεράντα, κάποιος χρειάζεται επιπλέον χώρο για να φιλοξενήσει ένα οικιστικό ή βοηθητικό δωμάτιο. Ορισμένοι ιδιοκτήτες σπιτιού οργανώνουν παράταση κοντά στην κύρια είσοδο, κάποιος επεκτείνεται στην αυλή. Κάθε ένας από τους τρόπους να εξοπλίσει την επέκταση με το σπίτι έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και αποχρώσεις. Ελπίζουμε ότι η επιλογή των πρωτότυπων αλλά πρακτικών προσθηκών που συλλέξαμε για αυτή την έκδοση θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε για τον τρόπο εκτέλεσης, την επιλογή των υλικών κατασκευής και διακόσμησης και θα σας πει πώς να οργανώσετε το εσωτερικό της βεράντας ή επιπλέον χώρο.

Extension Backyard

Παράρτημα σε μια μικρή αυλή

Στενή επέκταση

Στα μικρά τμήματα αστικών ιδιωτικών νοικοκυριών, μετράται κάθε τετραγωνικό μέτρο. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού χρειάζονται επιπλέον χώρο για να οργανώσουν μια κουζίνα, τραπεζαρία ή σαλόνι.

Εξωτερικό του παραρτήματος

Τα περισσότερα από τα κτίρια των αστικών ιδιωτικών κατοικιών βρίσκονται στην αυλή, αλλά υπάρχουν επιλογές για την οργάνωση ενός επιπλέον δωματίου που είναι ορατό από το δρόμο, έτσι που βρίσκεται κοντά στην κύρια είσοδο ή τοποθετείται με τέτοιο τρόπο ώστε η ίδια η επέκταση να γίνει η κύρια είσοδος στην κατοικία. Σε αυτή την περίπτωση, είναι ιδιαίτερα σημαντικό τι θα είναι το εξωτερικό της δομής σας. Φυσικά, ιδανικά, η επέκταση μοιάζει με την αρχική σύλληψη και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του κτιρίου. Αλλά συμβαίνει συχνά ότι η κύρια δομή είναι αρκετά παλιά ή από υλικά που ο ιδιοκτήτης σπιτιού δεν θέλει να χρησιμοποιήσει και η προσθήκη πρόσθετου χώρου δεν μπορεί να γίνει αρμονικά και σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά της πρόσοψης του σπιτιού. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να εφαρμόσετε μια ριζικά αντίθετη τεχνική και να οργανώσετε μια επέκταση, η οποία θα γίνει το επίκεντρο της προσοχής του εξωτερικού του ολόκληρου κτιρίου, θα διακρίνεται από την πρωτοτυπία του σχεδιασμού ή της διακόσμησης, ίσως ακόμη διαφέρουν στο στυλ και τη μέθοδο εκτέλεσης.

Αρμονικό σύνολο

Ως ένα

Ακολουθεί ένα παράδειγμα επιτυχούς ενσωμάτωσης ενός νέου κτιρίου σε κοντινή απόσταση από το κεντρικό κτίριο. Η χρήση του ίδιου κτιρίου και υλικών φινιρίσματος για την κατασκευή και την επένδυση της επέκτασης, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του κεντρικού κτιρίου, μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε ένα αρμονικό σύνολο. Το κτίριο μοιάζει με επέκταση ήταν πάντα μέρος της ιδιοκτησίας σπιτιού.

Αρχική παράταση

Και αυτό είναι ήδη μια επιλογή για την κατασκευή μιας επέκτασης, διαφορετική σε εμφάνιση από την κύρια δομή. Ο επιπλέον χώρος μοιάζει περισσότερο με γυάλινη βεράντα, κυριολεκτικά κατακλύζεται από φυσικό φως. Είναι μεγάλη χαρά να έχουμε μια τέτοια αρχική δομή στην αυλή που έχει θέα σε ένα όμορφα σχεδιασμένο και οργανωμένο σύνολο κήπων και πάρκων.

Γαλλικό στυλ κτιρίου

Ακολουθεί ένα παράδειγμα του πώς μια επέκταση, η οποία δεν σχεδιάστηκε κατά την κατασκευή του κεντρικού κτιρίου, γίνεται όχι μόνο αναπόσπαστο μέρος της, αλλά και επαγγελματική κάρτα. Η ευρύχωρη, χιονισμένη επέκταση, διακοσμημένη στο γαλλικό στιλ, έχει γίνει όχι μόνο καθιστικό για τον πρώτο όροφο, αλλά και ανοιχτό χώρο με φράχτη για το ανώτερο επίπεδο.

Μεγάλη επέκταση με συνέχιση

Μια άλλη εκδοχή της μεγάλης επέκτασης, το εξωτερικό της οποίας είναι ριζικά διαφορετικό από το σχεδιασμό και τη διακόσμηση του κεντρικού κτιρίου. Το απίστευτα ευρύχωρο δωμάτιο του νέου κτιρίου συνεχίζεται στην αυλή - στην τσιμεντοποιημένη περιοχή υπάρχει ένα μοντέρνο αίθριο με τραπεζαρία, εγκαταστάσεις μπάρμπεκιου και φούρνο.

Με πρόσβαση στην ανοιχτή περιοχή

Σε ξύλινο κατάστρωμα

Μια επέκταση που βρίσκεται σε ξύλινη πλατφόρμα ή κατάστρωμα παρέχει επιπλέον χώρο όχι μόνο σε εσωτερικό χώρο αλλά και εκτός. Στη πλατφόρμα μπορείτε να οργανώσετε χώρους χαλάρωσης, μπάρμπεκιου ή ενεργά παιχνίδια για παιδιά και ενήλικες.

Ξύλο και γυαλί

Λαμβάνοντας υπόψη ότι στην κατασκευή του κυρίως κτιρίου χρησιμοποιήθηκε πολύ ξύλο, η λογική λύση για την κατασκευή ενός επιπλέον κτιρίου ήταν η επιλογή ενός παρόμοιου υλικού διατεταγμένου με ένθετα από γυαλί.

Επέκταση γυάλινων και ξύλινων δοκών

Ένα άλλο παράδειγμα επέκτασης αποτελούμενου από γυάλινες επενδύσεις που υποστηρίζονται από ξύλινες κατασκευές, αλλά αυτή τη φορά ζωγραφίστηκαν για να ταιριάζουν με τα στοιχεία του κεντρικού κτιρίου.

Μοντέρνο εξωτερικό

Γυαλί σε ένα τούβλο θεμέλιο

Εάν ένα από τα τοιχώματα του παραρτήματος είναι δίπλα σε έναν φράχτη ή μέρος ενός άλλου κτιρίου, εκτελείται σε κενή έκδοση, οι υπόλοιπες επιφάνειες μπορεί να είναι γυαλί από το έδαφος μέχρι την οροφή ή να έχουν ένα μικρό θεμέλιο τούβλο ή πέτρα.

Μικρή επέκταση βιομηχανικού στυλ

Παγωμένο γυαλί για πόρτες

Διαφανείς ή παγωμένοι τοίχοι από γυαλί και συρόμενες πόρτες μπορούν να αποτελέσουν μια εξαιρετική επιλογή για την κατασκευή ενός επιπλέον δωματίου ή βεράντα.

Γυάλινες συρόμενες πόρτες

Εάν οι νεόκτιστοι τοίχοι του νέου δωματίου είναι θαμμένοι και δεν υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης γυάλινων ανοιγμάτων στην οροφή, τότε τουλάχιστον ένας από τους τοίχους θα πρέπει να είναι γυαλί για να παρέχει όχι μόνο φυσικό φως για το δωμάτιο αλλά και να εξασθενεί την ψυχολογική ατμόσφαιρα του κλειστού χώρου.

Τεράστια επέκταση

Ευρύχωρο υπόστεγο

Αυτό το ευρύχωρο δωμάτιο είναι ένα ολόκληρο συγκρότημα κτισμάτων, στο πλαίσιο του οποίου ήταν δυνατό να εξοπλιστεί όχι μόνο μια μεγάλη κουζίνα με τραπεζαρία αλλά και ένα ευρύχωρο σαλόνι για να χαλαρώσετε με όλη την οικογένεια και να δεχτείτε τους επισκέπτες.

Δύο ιστορία επέκταση γυαλιού

Αυτή η επέκταση μοιάζει περισσότερο με ένα διώροφο κτήριο με γυάλινους τοίχους και στέγη. Το γυάλινο τμήμα του νέου κτιρίου βλέπει στην πίσω αυλή, ενώ η πρόσοψη γίνεται σε μια πιο κωφό έκδοση.

Μικρή επέκταση

Και αυτό είναι ίσως το μικρότερο δωμάτιο που καταφέραμε να αποδίδουμε στην αυλή. Επικαλυμμένο με ξύλινα πλαίσια τόσο μέσα όσο και έξω, το παράρτημα έχει γίνει μια μικρή κουζίνα.

Εξωτερικό εσωτερικό χώρο

Φυσικά, το εσωτερικό των επεκτάσεων θα εξαρτηθεί από το είδος του σχεδίου που τοποθετείται σε αυτό το δωμάτιο. Εκτός από το λειτουργικό στοιχείο, υπάρχει και μια απόχρωση συνδυαστικών με το υπόλοιπο σπίτι. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού προτιμούν την επέκταση του παραρτήματος να είναι στα ίδια χρώματα και υφές όπως το κύριο κτίριο. Αλλά υπάρχουν εκείνοι που αποφασίζουν να πειραματιστούν, απρόσμενες αποφάσεις σχεδιασμού ή την ενσάρκωση των ιδεών τους, που δεν μπορούσαν να βρουν μια θέση στην αρχική ιδιοκτησία σπιτιού.

Το εσωτερικό του χιονιού για επέκταση

Λευκή εσωτερική παλέτα του παραρτήματος

Αυτό το παράρτημα διαθέτει κουζίνα και τραπεζαρία. Το ελαφρύ, σχεδόν χιονισμένο επιφανειακό φινίρισμα σας επιτρέπει να επεκτείνετε οπτικά ένα νέο χώρο. Δεν είναι πάντοτε δυνατόν να δοθεί η κατασκευή του παραρτήματος με επαρκή ποσότητα φυσικού φωτός λόγω των ανοιγμάτων των παραθύρων, οπότε η γυάλινη οροφή, ή μέρη αυτών, εξοικονομεί.

Ανοιχτά χρώματα του εσωτερικού

Μια άλλη επιλογή για μια επέκταση με ένα εσωτερικό σε φωτεινά χρώματα, όπου ήταν δυνατόν να τοποθετήσετε όχι μόνο την κουζίνα, αλλά και ένα μικρό σαλόνι.

Ξύλινα δοκάρια και πέτρινο τοίχο

Αυτό το μοντέρνο σαλόνι με στοιχεία για τη χώρα είναι οργανωμένο σε γυάλινη βεράντα που συνδέεται με το κεντρικό κτίριο. Στην προαστιακή ζωή, είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει χωρίς τη χρήση ξύλινων και πέτρινων επενδύσεων, επειδή αυτά είναι τα πιο κατάλληλα υλικά κατασκευής και τελειώματος για εξωτερική ιδιοκτησία σπιτιού.

Ευρύχωρη εσωτερική κουζίνα

Μια άλλη βεράντα με ξύλινα δοκάρια έχει γίνει καταφύγιο για την κλασική κουζίνα και την τραπεζαρία. Λευκές, μαύρες και ξύλινες αποχρώσεις που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό, επιτρέπουν τη δημιουργία μιας πραγματικά άνετης οικιακής ατμόσφαιρας ενός επιπλέον δωματίου.

Σίδερο και γυαλί

Ένα άλλο παράδειγμα μιας βεράντα με γυάλινη οροφή και το μεγαλύτερο μέρος των τοίχων. Μεταλλικές κατασκευές έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί εδώ, το ξύλο υπάρχει μόνο ως υλικό για πάγκους κουζίνας και τραπεζαρία.

Μικρό σαλόνι στη βεράντα

Σε αυτή τη ζεστή μικρή βεράντα, ήταν δυνατό να εξοπλιστεί ένα μίνι-καθιστικό με χώρο ανάγνωσης. Στοιχεία του αγροτικού εσωτερικού στην περίπτωση αυτή ήταν παρεμπιπτόντως.

Ασύμμετρη επέκταση

Αυτή η καθολική επέκταση είναι ένα παράδειγμα του γεγονότος ότι είναι δυνατόν να οργανωθεί ένα επιπλέον δωμάτιο ακόμα και σε μια ασύμμετρη γωνιά χώρου που είναι τοποθετημένη ανάμεσα σε δύο τοίχους. Στο εσωτερικό της προκύπτουσας κουζίνας, αποφασίστηκε να μην ζωγραφίσει πάνω στον αρχικό τοίχο από τούβλα, αλλά να το επεξεργαστεί με ειδικές συνθέσεις, να το αφήσει ως μέρος του σχεδίου.