Ρολλά χωρίς γεώτρηση: δυνατότητες σχεδίασης (22 φωτογραφίες)

Τι είναι οι κουρτίνες χωρίς γεώτρηση και πώς να το εγκαταστήσετε μόνοι σας ενδιαφέρουν πολλούς καταναλωτές. Αυτό είναι ένα αρκετά απλό σχέδιο που παρέχει ευκολία στη χρήση και απλές ενέργειες κατά το κλείσιμο και το άνοιγμα. Οι κυλινδρικές κουρτίνες σε πλαστικά παράθυρα χωρίς διάτρηση, που μπορούν να εγκατασταθούν ανεξάρτητα εάν είναι επιθυμητό, ​​απαιτούνται.

Ποικιλίες και χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Πριν κρεμάσετε τα ρολά από το πλαίσιο του παραθύρου, πρέπει να εξοικειωθείτε με:

 • με τα υπάρχοντα σχέδια.
 • με την αρχή της εργασίας τους ·
 • με χαρακτηριστικά των συστημάτων στερέωσης.

Μπαμπού κουρτίνες χωρίς γεώτρηση

Μπεζ κουρτίνες χωρίς γεώτρηση

Η προστασία από τον ήλιο υπό μορφή κουρτινών σε πλαστικά παράθυρα είναι διαφόρων τύπων. Μόνο γνωρίζοντας τα χαρακτηριστικά κάθε σχεδίου, θα είναι δυνατό να καθοριστεί η επιλογή μιας από τις ακόλουθες επιλογές:

 • Μίνι (Mini) - ένα ανοιχτό σύστημα κυλίνδρων με τύμπανο στο οποίο τυλίγεται το πλέγμα.
 • Τα "UNI" και "UNI2" είναι κλειστά συστήματα με έναν ιστό που βρίσκεται στην κασέτα.

Οι ράμπες στα παράθυρα "Mini" ανήκουν στην επιλογή προϋπολογισμού, ενώ είναι στερεωμένες χωρίς διάτρηση του πλαισίου. Ένας απλός σχεδιασμός αποτελείται από έναν κινητό άξονα της θήκης πάνω στον οποίο στερεώνεται ένας ειδικός ιστός. Χάρη στην αξιόπιστη στερέωση στη μία πλευρά, το υλικό μπορεί να ισιωθεί, να διπλωθεί και να αποθηκευτεί στη συναρμολογημένη θέση.

Κουρτίνες μαυρίσματος χωρίς διάτρηση

Floral τρυπημένα κουρτίνες

Το μόνο μειονέκτημα αυτού του ελαφρού σχεδίου είναι η χαλάρωση των κουρτινών υπό το δικό του βάρος με το άνοιγμα του φύλλου και το πτύχωμα του εισερχόμενου αέρα, αλλά αυτό είναι ένα τελείως επιλύσιμο πρόβλημα. Χρησιμοποιώντας μαγνήτες, μπορείτε να στερεώσετε το τεντωμένο ρολό στο κάτω μέρος του πλαισίου.

Τα μίνι ρολά χωρίς γεώτρηση είναι πολύ δημοφιλή λόγω της προσβασιμότητάς τους, της συμπαγής τους, της απλότητας και της εύκολης εγκατάστασής τους σε οποιοδήποτε παράθυρο.

Το κλειστό σύστημα προστασίας από τον ήλιο για παράθυρα χωρίς διάτρηση παρέχει ένα συμπαγές κουτί. Αυτό το σχέδιο δημιουργεί αξιόπιστη προστασία του καμβά από τις αρνητικές επιπτώσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος - δεν ξεθωριάζει, δεν σκίζει, δεν χάνει την αρχική του εμφάνιση:

 • Οι κουρτίνες της κασέτας UNI (Uni) αποτελούνται από ένα πολυστρωματικό κουτί, το οποίο παρουσιάζεται σε μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σε απομίμηση κάτω από ένα φυσικό δέντρο. Αυτό σας επιτρέπει να επιλέξετε αντηλιακή προστασία για οποιοδήποτε χρώμα του γυαλιού. Περιοριστές εγκαθίστανται και στις δύο πλευρές του συστήματος, οι οποίοι λειτουργούν ως οδηγοί και εμποδίζουν τις στρεβλώσεις του ιστού κατά το άνοιγμα και το κλείσιμο. Μια κυλινδρική κουρτίνα τυλιγμένη σε μια κασέτα δεν εμποδίζει το άνοιγμα ενός παραθύρου. Ο ιστός οδηγείται από μια αλυσίδα.
 • Το μοντέλο UNI2 (Uni2) είναι μια διπλή έκδοση του σχεδιασμού με μηχανισμό ελατηρίου. Τα ρολά είναι τοποθετημένα σε πλαστικά παράθυρα χωρίς διάτρηση. Το σύστημα είναι τοποθετημένο στο πάνω και κάτω μέρος του παράθυρου διπλού υαλοπίνακα, το οποίο σας επιτρέπει να ανοίξετε το επάνω φύλλο από κάτω προς τα επάνω ή πάνω και κάτω από το κάτω μέρος. Οι κουρτίνες για το σύστημα UNI2 μπορούν να είναι μονοφωνικές, αποτελούνται από μοτίβα και σχέδια και επίσης έχουν διαφορετικό βαθμό μετάδοσης του φωτός, που εξασφαλίζει το απαιτούμενο επίπεδο φωτισμού στο δωμάτιο.

Κουρτίνες μέρα-νύχτα χωρίς γεώτρηση

Κουρτίνες σε παράθυρο κόλπου χωρίς γεώτρηση

Οι κουρτίνες ρολών κασέτας Zebra έχουν αυξημένη λειτουργικότητα, αποτελούμενη από εναλλασσόμενες λωρίδες - κουρτίνες συσκότισης (κατασκευασμένες από ιδιαίτερα πυκνό ύφασμα) και διαφανή (από διαφανές ύφασμα).Και οι δύο τύποι ζωγραφικής μετατοπίζονται, με αποτέλεσμα να αλλάζει η ένταση της ροής φωτός και μπορείτε να κάνετε το παράθυρο «θαμπό». Αρκεί να ρυθμίσετε την κουρτίνα και το σύστημα προστασίας από τον ήλιο είναι έτοιμο για λειτουργία. Οι καμβάδες μετατοπίζονται στην πλευρά χωρίς πλήρη ανύψωση και λόγω της στενής εφαρμογής τους στο παράθυρο παρέχεται αξιόπιστη προστασία κατά της εξουθένωσης κουρτινών, κουρτινών, ταπετσαρίας και ταπετσαρίας.

Ρωμαϊκές περσίδες χωρίς γεώτρηση

Κουρτίνες χωρίς γεώτρηση με μοτίβο

Χρησιμοποιώντας ρολό χωρίς τρύπημα, δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιείτε βίδες με αυτοκόλλητη τομή που παραβιάζουν την ακεραιότητα του πλαισίου και όταν αφαιρείτε την προστασία από τον ήλιο, οι οπές που σχηματίζονται θα πρέπει να κλείσουν.

Κουρτίνες χωρίς γεώτρηση στο σαλόνι

Κουρτίνες χωρίς τρύπημα στο εσωτερικό

Μέθοδοι εγκατάστασης

Υπάρχουν δύο τρόποι για να διορθώσετε τις περσίδες σε παράθυρο διπλού υαλοπίνακα:

 • με τη βοήθεια βραχίονα κάλυψης που είναι τοποθετημένα στο πλαίσιο στην ανοικτή θέση. Η αρχή εγκατάστασης είναι ίδια με τον σφιγκτήρα ή τον συνηθισμένο συνδετήρα.
 • χρησιμοποιώντας συγκολλητική ταινία διπλής όψης (στενή ταινία).

Στην πρώτη περίπτωση, η τοποθέτηση ρολλών χωρίς τρύπημα πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικού βραχίονα, το οποίο συλλαμβάνει το φύλλο από πάνω. Αυτή η μέθοδος έχει σχεδιαστεί ειδικά για την τοποθέτηση του συστήματος Mini. Μπορούν επίσης να τοποθετηθούν ρολά σε ξύλινα παράθυρα.

Roll κουρτίνες χωρίς διάτρηση

Τυφέκοι χωρίς τρύπημα

Η στερέωση των ρολών στην δεύτερη περίπτωση πραγματοποιείται με αυτοκόλλητη ταινία διπλής όψης, η οποία τοποθετείται σε κασέτα ή τύμπανο στο στάδιο της παραγωγής. Κατά την εγκατάσταση, η προστατευτική μεμβράνη αφαιρείται από την κολλητική ταινία και εφαρμόζεται στην επιφάνεια του πλαισίου που απολιπανθεί με μια ειδική λύση. Όσοι εγκαθιστούν τυφλά για πρώτη φορά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πριν κρεμάσουν τις κουρτίνες, είναι απαραίτητο να προσδιορίσουμε με ακρίβεια τα σημεία στα οποία θα τοποθετηθούν οι σύνδεσμοι του συστήματος. Γνωρίζοντας πώς να καθορίσετε τα ρολά, μπορείτε να πραγματοποιήσετε την εγκατάσταση μόνοι σας.

Οι κουρτίνες στερεώνονται το χειμώνα με προθέρμανση του πλαισίου με στεγνωτήρα μαλλιών.

Κασέτες χωρίς περπάτημα

Συνδετικά κουρτίνες χωρίς διάτρηση

Ρωμαϊκές περσίδες χωρίς γεώτρηση

Η ρωμαϊκή κουρτίνα διακρίνεται από την απλότητα της, η οποία μπορεί να σταθεροποιηθεί χρησιμοποιώντας ένα καθολικό γείσο σε ένα πλαίσιο ή σε ένα άνοιγμα παραθύρου χωρίς διάτρηση. Για κουρτίνες αυτού του τύπου, είναι κατάλληλη μία τηλεσκοπική ράβδος κουρτίνας, η οποία τοποθετείται απευθείας στο άνοιγμα παραθύρου και ρυθμίζεται. Οι καμβάδες συναρμολογούνται προς τα πάνω και προς τα κάτω από ένα "ακορντεόν", ο βαθμός συμπίεσης του οποίου είναι ρυθμιζόμενος κατά βούληση.

Μπλε κουρτίνες χωρίς γεώτρηση

Κουρτίνες χωρίς γεώτρηση στην τραπεζαρία

Οι ρωμαϊκές κουρτίνες εγκαθίστανται σε πλαστικά παράθυρα με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένων ειδικών βραχιόνων κολλητικής ταινίας. Τα σύγχρονα συστήματα στερέωσης σας επιτρέπουν να στερεώνετε τις ρωμαϊκές κουρτίνες στα πλαστικά παράθυρα και να συναρμολογείτε τον καμβά χρησιμοποιώντας τη μονάδα ελέγχου, κορδέλες ή σχοινιά. Αυτός ο τύπος κουρτίνες είναι κατάλληλος για μια loggia και ένα μπαλκόνι, είναι επίσης βολικό να τους κρεμάσει στη βεράντα και το καλοκαίρι κιόσκι, το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε το σωστό τρόπο εγκατάστασης.

Κουρτίνες χωρίς γεώτρηση σε παραθυρόφυλλο

Κουρτίνες χωρίς διάτρηση σε πλαστικό παράθυρο

Πτυσσόμενες περσίδες χωρίς γεώτρηση

Τα οφέλη

Οι σύγχρονες μέθοδοι σας επιτρέπουν να συνδέσετε τα τελικά ρολά με το πλαίσιο, χωρίς να κάνετε μεγάλη προσπάθεια. Τέτοια συστήματα έχουν λάβει αυξημένη ζήτηση και, χάρη σε πολλά πλεονεκτήματα, κοσμούν τα ανοίγματα παραθύρων:

 • Οι κουρτίνες τύπου κασέτας μπορούν να κρεμαστούν κοντά στο παράθυρο, με αποτέλεσμα να σχηματίζουν ένα ενιαίο σύνολο με το προφίλ.
 • Κατάλληλο για κάθε δωμάτιο και εσωτερικό στυλ.
 • Μην καταλάβετε το παράθυρο.
 • Διαφορετικά σε απλή έξοδο και λειτουργία.
 • Ενισχύστε τα αισθητικά χαρακτηριστικά ενός μεγάλου ή μικρού παραθύρου.
 • Μπορούν να λειτουργήσουν ως ένα ανεξάρτητο διακοσμητικό στοιχείο στο εσωτερικό και συνδυάζονται τέλεια με παραδοσιακές κουρτίνες, κουρτίνες από τούλι.

Γνωρίζοντας πώς να εγκαταστήσετε διαφορετικούς τύπους κουρτινών σε ένα πλαστικό παράθυρο, μπορείτε να το αντιμετωπίσετε μόνοι σας χωρίς να καταφύγετε στη βοήθεια ειδικών. Τα συστήματα στερέωσης είναι πολύ βολικά και μπορούν να εγκατασταθούν εύκολα και απλά, χωρίς να χαλάσουν την εμφάνιση και την ακεραιότητα του πλαστικού προφίλ.

Υφασμάτινες περσίδες χωρίς διάτρηση

Κουρτίνες με σχέδιο χωρίς γεώτρηση

Blinds χωρίς γεωτρήσεις

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)