Velcro κουρτίνες σε ένα πλαστικό παράθυρο - μια καινοτομία της ιδέας του σχεδιασμού (20 φωτογραφίες)

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου δεν είναι δυνατόν να διακοσμήσετε ένα παράθυρο με συνηθισμένες κουρτίνες ή θέλετε να φέρετε κάτι ασυνήθιστο, νέο στο εσωτερικό. Οι κουρτίνες Velcro μπορούν να είναι μια κατάλληλη επιλογή, τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα είναι απλά συνδεδεμένα σε ένα πλαστικό παράθυρο και δεν δημιουργούν προβλήματα με τη συνεχή φροντίδα (μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα και γρήγορα όταν είναι απαραίτητο για πλύση).

Βαμβακερές κουρτίνες από μπαμπού

Κλασικές κουρτίνες Velcro

Ο καθολικός συνδετήρας είναι Velcro υφασμάτινο Velcro, το οποίο πολλοί είναι εξοικειωμένοι με την παρουσία ενός τέτοιου εξαρτήματος σε ρούχα και παπούτσια, όπου χρησιμεύει ως αξιόπιστο φερμουάρ. Μια τέτοια ταινία αποτελείται από δύο μέρη, όπου το ένα έχει ένα μαλακό σωρό, και το δεύτερο είναι εφοδιασμένο με μικρά άγκιστρα με υψηλή κολλώδη. Ένας τέτοιος συμπλέκτης λειτουργεί αποκλειστικά για σπάσιμο.

Κουρτίνες Velcro στο σαλόνι

Βέλκρο από βαμβάκι

Χαρακτηριστικά των κουρτίνες Velcro

Όχι πολύ καιρό πριν, το αυτοκόλλητο Velcro άρχισε να χρησιμοποιείται ως σφιγκτήρας για υφασμάτινες κουρτίνες. Αναμφισβήτητα, η ευκολία αυτής της επιλογής είναι παρούσα και οι οικοδεσπότες το εκτιμούσαν - δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την τοποθέτηση πολλών βρόχων στα μικρά άγκιστρα του γείσου. Η ταινία Velcro μπορεί να εγκατασταθεί στην ράβδο κουρτινών με διάφορους τρόπους:

  • με κόλλα και μεταλλικά συρραπτικά συρραπτικού κατασκευής.
  • Τοποθετείται απευθείας σε πλαστικό πλαίσιο και βιδώνεται με βίδες.

Για να κρεμάσετε τις κουρτίνες στα παράθυρα ή να αφαιρέσετε, πρέπει να κάνετε ένα απλό χειρισμό. Για να στερεώσετε τον καμβά, χρειάζεστε την ανώτερη άκρη του, στην οποία είναι ραμμένο ένα μέρος της ταινίας, πιέστε το στο δεύτερο μέρος του "Velcro", μετά από το οποίο συνδέεστε αξιόπιστα το ένα με το άλλο. Είναι ακόμη πιο εύκολο να αφαιρέσετε την κουρτίνα, γι 'αυτό είναι απαραίτητο να τραβήξετε μια άκρη και αποσυνδέστε σταδιακά το πάνω μέρος του καμβά από τη λωρίδα με μια αυτοκόλλητη ταινία.

Καφέ κουνουπιέρες

Κόκκινες βισκόζ κουρτίνες

Βίδωμα στεφάνης

Ποικιλίες στυλ Velcro κουρτίνες

Οι πιο πρακτικές είναι οι ρωμαϊκές κουρτίνες, οι οποίες είναι ένα ίσιο κομμάτι υφάσματος μεγέθους του ανοίγματος του παραθύρου. Τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα είναι ευπροσάρμοστα και, αν χρειαστεί, μπορούν να ανέβουν γρήγορα και να πέσουν μέσα στο κορδόνι, σχηματίζοντας ομαλές οριζόντιες πτυχώσεις στο πάνω μέρος του παραθύρου. Η κλασική κουρτίνα ρομαντικού Velcro ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό του δωματίου με διαφορετικά στυλ και κατευθύνσεις.

Κουρτίνα Velcro & Hook

Κουρτίνες Velcro

Η δεύτερη έκδοση των δημοφιλών κουρτίνες Velcro είναι Ιαπωνικά, τα οποία λειτουργούν με την ίδια αρχή με τις συρόμενες πόρτες στις ντουλάπες. Οι κουρτίνες είναι στερεωμένες σε ειδικό κινητό μηχανισμό - ιμάντα εξοπλισμένο με κολλητική ταινία. Αυτό το μοντέλο κουρτίνες προβλέπει την παρουσία δύο ή περισσοτέρων λωρίδων ζωγραφικής που καταλαμβάνουν ολόκληρο το χώρο του παραθύρου. Ωστόσο, αν χρειαστεί να απελευθερώσετε το άνοιγμα των παραθύρων, τα πλαίσια μπορούν να μετακινηθούν εύκολα στη μία πλευρά από την επιθυμητή απόσταση.

Οι πυκνές ράφια μπορούν επίσης να εξοπλιστούν με ταινία Velcro, η οποία απλοποιεί σημαντικά τη διαδικασία χρήσης και φροντίδας του καμβά. Το απλό σχέδιο Velcro χωρίς δυσκολίες τοποθετείται στο πλαίσιο ενός πλαστικού παραθύρου. Ένα τέτοιο μοντέλο είναι κατάλληλο για όλες τις καιρικές συνθήκες ή για προσωρινή χρήση.

Κολλητικές ταινίες κολλητικές

Κουρτίνες Velcro

Μια παραλλαγή των κυλίνδρων είναι αυτοκόλλητες περσίδες, αποτελούμενες από κυματοειδές χοντρό πτυχωτό χαρτί, το οποίο συμβαίνει σε διαφορετικά πλάτη. Είναι αδύνατο να διπλώσετε τον ιστό χαρτιού με τον συνήθη τρόπο, έτσι ώστε να διπλώνει με τη μορφή ενός "ακορντεόν". Τα προϊόντα είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους και τα μεγέθη των παραθύρων.Η εγκατάσταση πραγματοποιείται χωρίς διάτρηση με κολλητική ταινία. Θα χρειαστεί πολύ λίγος χρόνος για να ολοκληρωθεί αυτή η εργασία. Προσφέρεται μεγάλη ποικιλία παλετών - το πτυχωτό χαρτί για κουρτίνες είναι λευκό, μπεζ, μπλε, τυρκουάζ, ροζ, κρέμα και άλλες αποχρώσεις, που σας επιτρέπει να επιλέξετε μια επιλογή για το χρώμα του εσωτερικού και του προφίλ.

Κολλώδεις κουρτίνες

Κανάλια Velcro

Ράψιμο κουρτινών με Velcro

Το "Velcro" χρησιμοποιείται επίσης για παραδοσιακές κουρτίνες, εξαιτίας των οποίων αντί για αντικατάσταση των κωφών βρόχων υφασμάτων που τυλίγουν την ράβδο κουρτινών, κατασκευάστηκε αποσπώμενο χάλυβα. Αυτός ο τύπος αρθρωτής σάς επιτρέπει να αφαιρέσετε εύκολα και γρήγορα τις κουρτίνες εάν θέλετε να τις πλύνετε ή πριν από την επισκευή και δεν χρειάζεται να αποσυναρμολογήσετε τη ράβδο κουρτινών. Η μία πλευρά του βρόχου είναι ραμμένη σταθερά στον καμβά, και η δεύτερη είναι εφοδιασμένη με ένα κομμάτι κολλητικής ταινίας - όταν συνδέετε δύο θραύσματα, δημιουργείται μια αξιόπιστη στερέωση.

Roman κουρτίνες Velcro

Τυφλών Velcro

Αυτοκόλλητες κουρτίνες

Τα οφέλη

Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγουν κουρτίνες κλωστοϋφαντουργίας velcro, καθώς ο κύριος λόγος είναι τα πολλά πλεονεκτήματά τους. Προϊόντα:

  • διαφέρουν ως προς την πρακτικότητα, τη συνάφεια και την ευκολία χρήσης.
  • αρμονικά ταιριάζει στο εσωτερικό με κάθε στυλ?
  • Μην παρεμβαίνετε στο άνοιγμα του παραθύρου και μην καταλαμβάνετε χώρο στο περβάζι.
  • Είναι ένα σύγχρονο στοιχείο διακόσμησης και αρχικά διακοσμούν το άνοιγμα του παραθύρου.

Ελαφρύ υλικό για κουρτίνες κρατιέται καλά με συγκολλητική ταινία κολλημένη στο πλαίσιο, έτσι μερικές φορές δεν απαιτεί τη στερέωση με βίδες που παραβιάζουν την ακεραιότητα του πλαισίου και την αισθητική.

Γκρι κουρτίνες Velcro

Τρόποι χρήσης κουρτίνες σε αυτοκόλλητη ταινία στο εσωτερικό

Τα ρολά και οι ρωμαϊκές ράφια είναι η ιδανική λύση για τη διακόσμηση καθιστικών, κουζινών, λότζων και μπαλκονιών. Για την κατασκευή τέτοιων προϊόντων χρησιμοποιούνται κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και οι κουρτίνες είναι στερεωμένες με Velcro στο πλαίσιο του παραθύρου, στον τοίχο, σε ξύλινο μπλοκ, σε μεμονωμένες πλάκες ή σε ειδικό βραχίονα. Εάν δεν είναι δυνατόν να εγκαταστήσετε μια παραδοσιακή ράγα κουρτινών, τότε αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για να λύσετε γρήγορα το πρόβλημα του σχεδιασμού ενός ανοίγματος παραθύρου. Οι κουρτίνες μπορούν να τοποθετηθούν χωρίς προβλήματα σε πλαστικό προφίλ.

Σύνδεση Velcro

Σε οικιακούς και άλλους χώρους, κουρτίνες από παχιά ή διαφανή υφάσματα μπορούν να κρεμαστούν σε πλαστικά παράθυρα. Η επιλογή τους εξαρτάται από το φωτισμό στο δωμάτιο: εάν ο ήλιος είναι ενεργοποιημένος, τότε οι χοντροί κουρτίνες είναι πιο κατάλληλες, οι οποίες προστατεύουν καλά από τις άμεσες ακτίνες. Για τα δωμάτια όπου δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου ήλιος, θα αρκεί να ρυθμίσετε το άνοιγμα του παραθύρου με μια διαφανή κουρτίνα σε μεντεσέδες με Velcro. Εκτός από αυτά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρολά ή ρωμαϊκές κουρτίνες, οι οποίες θα χαμηλώνονται μόνο στο σκοτάδι.

Κουρτίνες Velcro στο υπνοδωμάτιο

Ένα κλωστοϋφαντουργικό κούμπωμα στις κουρτίνες είναι ένα απλό κομμάτι με το οποίο μπορείτε να πραγματοποιήσετε οποιεσδήποτε ιδέες χωρίς να αγοράσετε ακριβά εργοστάσια αξεσουάρ για κουρτίνες. Ποια υφάσματα ή χαρτοπετσέτες σε μπαλκόνι Velcro και σε άλλα δωμάτια είναι καλύτερα προσαρμοσμένα εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά σχεδίασης του πλαισίου του παραθύρου και τις προσωπικές επιθυμίες των ιδιοκτητών του σπιτιού / γραφείου.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)