Κουρτίνες - ένα καθολικό και ασφαλές μέσο προστασίας των χώρων από τα έντομα (22 φωτογραφίες)

Κανείς δεν αμφιβάλλει για τη σημασία της προστασίας του δωματίου από τα κουνούπια και τις μύγες κατά την καλοκαιρινή περίοδο, όταν όλοι ανοίγουν τα παράθυρα και τις πόρτες εν αναμονή δροσερού και δροσερού αέρα. Ωστόσο, η χρήση συμβατικών κλωστοϋφαντουργικών κουρτινών δεν είναι ενθουσιώδης. Οι πίνακες συγχέονται στα σχέδια, δεν εγγυώνται αξιόπιστη προστασία από έντομα και η αισθητική εμφάνισή τους είναι πολύ αμφίβολη.

Δίχτυ για κουνουπιέρες σε πλαστικό παράθυρο

Κουρτίνα πλέγματος μοτίβο

Ράβδοι ρολών

Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και την εγκατάσταση πλαστικών δομών, έχουν εμφανιστεί ειδικά μοντέλα κουρτινών που είναι κρεμασμένα σε ανοίγματα.

Κουνουπιέρα για κουνουπιέρες

Κουρτίνα στην μπαλκονόπορτα

Μια κουρτίνα κουνουπιών στην πόρτα είναι μια ιδανική επιλογή για την προστασία του δωματίου (καθιστικό, κουζίνα) από τα έντομα και τη σκόνη του δρόμου με την πόρτα του μπαλκονιού ανοιχτή. Τα μοντέρνα μοντέλα ταιριάζουν απόλυτα στο εσωτερικό και είναι εύκολο να εγκατασταθούν. Το πλέγμα μαγνητών είναι κατασκευασμένο από λεπτά και ισχυρά νήματα από πολυεστέρα. Τα μεγέθη κυψελών δεν επιτρέπουν στα μαστίγια και τα κουνούπια να μπαίνουν στο σπίτι, αλλά δεν κρατούν φρέσκο ​​αέρα από το δρόμο.

Οι κατασκευαστές προσφέρουν διάφορα μοντέλα πλέγματος που διαφέρουν στη διάταξη των μαγνητικών στοιχείων:

 • με ξεχωριστά μαγνητικά μάνδαλα.
 • με μαγνητικές ταινίες σπειρωμένες στα φτερά κατά μήκος των άκρων των καμβάδων.
 • με μικρές μαγνητικές βίδες, ομοιόμορφα τοποθετημένες κατά μήκος των άκρων των πτερυγίων.

Κάθε αγοραστής αποφασίζει ανεξάρτητα ποια κουρτίνα στην πόρτα με μαγνήτες για να δώσει προτίμηση. Δεν υπάρχουν λειτουργικές διαφορές μεταξύ αυτών των προϊόντων.

Λευκό πλέγμα κουρτινών

Λευκές κουρτίνες

Η κουρτίνα καθαρισμού κουνουπιών έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • ανθεκτικότητα - το υλικό είναι ανθεκτικό στις αλλαγές του καιρού (αλλαγές θερμοκρασίας και υγρασίας). μετά από καθαρισμό οποιουδήποτε είδους (χειροκίνητο, μηχανικό, χημικό), το υλικό διατηρεί πλήρως τις ιδιότητές του και η ισχύς των μαγνητών δεν χαθεί. Το συνθετικό ύφασμα δεν ξεθωριάζει στον ήλιο και μπορεί να καθαριστεί πολλές φορές.
 • η άνετη χρήση παρέχεται με τη στερέωση του πλέγματος στην κορυφή και στις πλευρές του ανοίγματος. Μεταξύ των καμβάδων μπορείτε να περάσετε ελεύθερα, καθώς τα στοιχεία είναι εύκολα αποσυνδεδεμένα και συνδεδεμένα. Οι ράβδοι υλικού δεν χρειάζεται να προσαρμοστούν επειδή δεν συγχέονται. Έτσι ώστε το ύφασμα στην καθημερινή ζωή να μην λερώνεται γρήγορα, το υλικό είναι εμποτισμένο με ειδικές ενώσεις που απωθούν τη βρωμιά.
 • η αξιοπιστία - η άνετη εφαρμογή του πλέγματος κατά μήκος του περιγράμματος του ανοίγματος εγγυάται υψηλή προστασία από έντομα.
 • η αισθητική εμφάνιση και η ποικιλία χρωμάτων σας επιτρέπουν να επιλέξετε ένα μοντέλο κουνουπιού για ένα διαμέρισμα με οποιοδήποτε περιβάλλον. Προϊόντα με σχέδια ή στολίδια πωλούνται. Ένα πλέγμα κουρτινών στο εσωτερικό μπορεί να γίνει ένα φωτεινό διακοσμητικό στοιχείο ή να ταιριάζει ανεπαίσθητα στο σχέδιο του δωματίου.
 • απλή διαδικασία εγκατάστασης: δεν απαιτούνται ειδικά εργαλεία ή δεξιότητες. Οι παράμετροι των πάνελ είναι στάνταρ: το ύψος είναι 2,0 - 2,1 μ. Και το πλάτος μιας λωρίδας είναι περίπου 46 εκ. Εάν η πόρτα έχει μικρότερες παραμέτρους, τότε το πλέγμα στην πόρτα κόβεται εύκολα.
 • προσιτό κόστος - δεν χρειάζεται να εξοικονομήσετε χρήματα ή να λάβετε δάνειο για ένα τέτοιο προϊόν.

Κουρτίνα κουρτινών στο κιόσκι

Έγχρωμες κουρτίνες

Κουνουπιέρα στην πόρτα: βήματα εγκατάστασης

Προκειμένου το προϊόν να λειτουργεί άψογα, δεν χρειάζεται να βιαστούμε όταν συνδέουμε. Η ακριβής εγκατάσταση εξαλείφει την πιθανότητα στρεβλώσεων κατά τη στερέωση του υλικού.

Το κιτ περιέχει δύο φύλλα λεπτού πλέγματος, δύο μαγνητικές ταινίες, βάρη βάρους, διακοσμητικό περίβλημα και συνδετήρες (κολλητική ταινία ή ειδικά κουμπιά).

 1. Η ταινία που στερεώνει το ύφασμα από καμβά κόβεται.
 2. Τα υλικά στάθμισης εισάγονται στα κάτω μέρη των λωρίδων, πράγμα που θα δημιουργήσει μια σταθερή τάση του υλικού. Μερικές φορές πωλούνται μοντέλα στα οποία το βάρος τοποθετείται στον καμβά από τον κατασκευαστή.
 3. Οι μαγνητικές λωρίδες είναι αποσυνδεδεμένες και σπειρωμένες σε ειδικά ακονισμένες βάτες στα άκρα των κουρτινών. Σε αυτό το σημείο, είναι σημαντικό να μην βιαστούμε. Είναι απαραίτητο οι μαγνητικές θήκες για τις κουρτίνες να τοποθετηθούν ομοιόμορφα και οι ρυτίδες να μην σχηματίζονται επί των καμβάδων. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η μαγνητική πλευρά της ταινίας είναι στραμμένη προς το εσωτερικό του δωματίου.
 4. Μπορείτε να κρεμάσετε ένα μαγνητικό πλέγμα στην πόρτα με διάφορους τρόπους. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να δώσετε προσοχή στις άκρες με μαγνητικά στοιχεία που βρίσκονται στο κέντρο του πλαισίου.

Εάν οι πόρτες είναι ξύλινες, τότε το προϊόν είναι στερεωμένο στο πάνω μέρος του πλαισίου με τη βοήθεια των καρφιών. Εάν είναι εγκατεστημένη μια πλαστική κατασκευή, είναι προτιμότερο να αγοράσετε ειδικές κουρτίνες. Τέτοια μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ειδικό ιμάντα, το οποίο απλά χωράει μέσα στο πλαίσιο και στερεώνεται με ειδικές συσκευές.

Κουρτίνες ματιών στον παιδικό σταθμό

Κουρτίνες πλένονται στην πόρτα

Μπορείτε επίσης να διορθώσετε το πλέγμα χρησιμοποιώντας ταινία διπλής όψης. Σε αυτή την περίπτωση, η κολλητική ταινία καθαρίζεται προσεκτικά από σκόνη και ακαθαρσίες. Πρώτον, η ταινία διπλής όψης είναι συνδεδεμένη και το πλέγμα είναι ήδη συνδεδεμένο με αυτό. Για αξιόπιστη στερέωση, μπορείτε να σιδερώσετε με το σίδερο εκείνα τα σημεία του πλέγματος που θα εφαρμοστούν στην αυτοκόλλητη ταινία.

Κουρτίνες ματιών στο σαλόνι

Κουρτίνες ματιών στην κουζίνα

Για να διασφαλίσετε ότι το δίχτυ κουνουπιών στους μαγνήτες λειτουργεί εύκολα και βολικά, στο στάδιο της στερέωσής του, θα πρέπει να παρακολουθείτε τη διατήρηση μιας απόστασης 2-3 mm μεταξύ του κάτω άκρου των ζωγραφιών και του δαπέδου. Αν δεν υπάρχει κενό, αυτό θα υποβαθμίσει τις ιδιότητες απόδοσης - το πλέγμα θα σύρεται κατά μήκος του δαπέδου και θα κλείνει άσχημα.

Αν το κιτ έχει διακοσμητικό περίβλημα, τότε είναι καλύτερο να τον εγκαταστήσετε. Αυτό θα δώσει το σχέδιο μια τελική και όμορφη εμφάνιση.

Κουρτίνες σε πλέγματα

Κουρτίνες ένα πλέγμα σε μαγνήτες

Κουρτίνες ματιών στο μπαλκόνι

Κουρτίνα για κουνουπιέρες: κανόνες περίθαλψης

Το υλικό από το οποίο ταιριάζουν οι καμβάδες δεν φοβάται το νερό, οπότε η επιφάνεια σκουπίζεται εύκολα με ένα υγρό πανί. Εάν στην επιφάνεια εμφανιστούν σοβαρές βρωμιές ή λεκέδες, το προϊόν απλά πλένεται. Πριν από το πλύσιμο, οι μαγνητικές ταινίες πρέπει να αφαιρεθούν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικά. Συνιστάται να στεγνώνετε τα φύλλα όταν ξετυλίγονται ή αναστέλλονται έτσι ώστε να μην σχηματίζονται ρυτίδες.

Κουρτίνες παραθύρου

Πλάκες για τα κουνούπια

Κουρτίνες Spider Web

Η κουρτίνα καθαρισμού κουνουπιών στο τέλος της σεζόν πρέπει να πλυθεί. Είναι καλύτερο να καθαρίσετε το προϊόν στην αποθήκευση με την καθαρή του μορφή.

Οι κουρτίνες μαγνητών είναι εποχιακά διακοσμητικά αντικείμενα, επομένως όλα τα σχέδια δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο όταν συναρμολογούνται, είναι εύκολο να εγκατασταθούν και να αφαιρεθούν. Όλες αυτές οι ιδιότητες καθιστούν τις μαγνητικές κουρτίνες προσιτές και δημοφιλείς.

Κουρτίνες ματιών

Κουρτίνες ματιών στη βεράντα

Πράσινες κουρτίνες

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)