Αντηλιακό στο σπίτι: χαρακτηριστικά χρήσης (20 φωτογραφίες)

Η μεμβράνη προστασίας από τον ήλιο είναι ένα σύγχρονο υλικό που χρησιμοποιείται για την προστασία του δωματίου από τη διείσδυση του ηλιακού φωτός. Είναι κολλημένο στα παράθυρα διαμερισμάτων, εξοχικών κατοικιών, κτιρίων γραφείων, τραπεζικών ιδρυμάτων, καταστημάτων και εμπορικών κέντρων. Μια τέτοια ταινία έχει κερδίσει μεγάλη δημοτικότητα λόγω των χαρακτηριστικών της και της ευκολίας χρήσης.

Χαρακτηριστικά του αντηλιακού

Η ταινία αποτελείται από διάφορα στρώματα διαφόρων υλικών, καθένα από τα οποία έχει το δικό της σκοπό:

 • Χρωματιστό φιλμ από πολυεστέρα. Χρησιμεύει για να αντικατοπτρίζει ένα ειδικό φάσμα ηλιακής ακτινοβολίας.
 • Μεταλλοποιημένο στρώμα πολυεστέρα. Απαιτείται για να δημιουργηθεί μια επιφάνεια καθρέφτη.
 • Προστατευτική επικάλυψη. Αποτρέπει τη ζημιά στα λειτουργικά στρώματα.
 • Η πολυεστερική ρητίνη συνδέει όλα τα στρώματα μαζί.

Αντιηλιακή αρχιτεκτονική ταινία

Αψιδωτή ταινία προστασίας από τον ήλιο

Τα κύρια χαρακτηριστικά των ανακλαστικών ταινιών περιλαμβάνουν:

 • διαπερατότητα των ακτίνων UV.
 • επίπεδο γυαλάδας γυαλιού.
 • πάχους.

Το πάχος της μεμβράνης είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη κατά την τοποθέτησή της από το εξωτερικό του γυαλιού. Εξαρτάται από το πάχος του εξωτερικού στρώματος πόσο αποτελεσματική είναι η προστασία από τις εξωτερικές επιρροές: όσο παχύτερο είναι, τόσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια ζωής της μεμβράνης. Το επίπεδο αντανάκλασης του ηλιακού φωτός μπορεί να είναι 95% και θερμότητας 75%. Οι τιμές εξαρτώνται από τη σύνθεση των στρωμάτων φιλμ.

Αντηλιακό στο μπαλκόνι

Χρώμα αντιηλιακού φιλμ

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Οποιαδήποτε προστατευτική μεμβράνη προστασίας από τον ήλιο για παράθυρα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της.

Πλεονεκτήματα:

 • Ακόμη και σε πολύ ζεστές μέρες, η θερμοκρασία δωματίου θα είναι άνετη.
 • Τα κόστη ηλεκτρικής ενέργειας μειώνονται επειδή δεν υπάρχει ανάγκη συνεχούς συντήρησης του κλιματιστικού.
 • Μην αφήνετε τις υπεριώδεις ακτίνες να μπαίνουν στο δωμάτιο.
 • Τέτοιες ταινίες προστατεύουν ταπετσαρίες επίπλων, κουρτίνες, ταπετσαρίες και άλλα εσωτερικά αντικείμενα από την καύση στον ήλιο, επεκτείνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής τους.
 • Οι ταινίες παρέχουν άνεση κατά την παρακολούθηση της τηλεόρασης και ενώ εργάζεστε σε έναν υπολογιστή, καθώς εξαλείφουν την λάμψη στην οθόνη.
 • Το καθρέφτη και το σκοτεινό φιλμ απόχρωσης από την πλευρά του δρόμου δεν είναι διαφανές, που σας επιτρέπει να κρύψετε το δωμάτιο από τα αδιάκριτα μάτια.
 • Η μηχανική αντοχή του γυαλιού αυξάνεται. Όταν σπάσει, τα θραύσματα δεν πετάνε μεταξύ τους, αλλά παραμένουν στην ταινία.
 • Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα υπό την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιούνται σωστά.
 • Η ταινία δίνει στα παράθυρα μια κομψή και μοντέρνα εμφάνιση, διακοσμεί το εσωτερικό και το εξωτερικό. Κατάλληλο για τη διακόσμηση κάθε εσωτερικού χώρου.

Εκτός από αυτά τα πλεονεκτήματα, υπάρχουν επίσης μειονεκτήματα. Σε θολό καιρό, το δωμάτιο θα είναι γκρίζο και θα πρέπει να ανάψετε το φως. Μερικοί τύποι ταινιών είναι πολύ λεπτόι και μπορούν να καταστραφούν εύκολα, γι 'αυτό πρέπει να χειριστείτε με προσοχή.

Αντηλιακά στα παράθυρα του σπιτιού

Αντηλιακό στην πόρτα

Τύποι αντανακλαστικών ταινιών

Οι αντηλιακές ταινίες διαφέρουν ως προς την εμφάνιση και την απόδοση. Εκτός από την προστασία από τον ήλιο, επιλύουν διάφορες εργασίες σχεδιασμού.

Καθρέφτηκα

Αντικατοπτρίζουν ένα σημαντικό μέρος των ακτίνων θερμότητας, ενώ μέρος της θερμότητας απορροφάται. Μπορεί να έχει διάφορες αποχρώσεις και βαθμό εξασθένισης. Όσο πιο σκοτεινή είναι η ταινία, τόσο πιο έντονη θα είναι η κατοπτρική επίδραση και θα αντανακλάται περισσότερη θερμότητα.Δημιουργούν μονόπλευρη ορατότητα, δηλαδή, από το δωμάτιο μπορείτε να δείτε τι συμβαίνει στο δρόμο, αλλά είναι αδύνατο να δείτε το δωμάτιο από το εξωτερικό.

Μια τέτοια ταινία μπορεί να είναι εσωτερική και εξωτερική (αρχιτεκτονική). Η εσωτερική μεμβράνη καθρέφτη είναι κολλημένη μέσα στο γυάλινο πακέτο και στο γυαλί από την πλευρά του δωματίου, ενώ η αρχιτεκτονική μεμβράνη στερεώνεται στο γυαλί από την πλευρά του δρόμου. Έχουν μια πρόσθετη επικάλυψη που προστατεύει την ταινία από την επίδραση του εξωτερικού περιβάλλοντος.

Αντηλιακό φύλλο

Αντηλιακό στο παράθυρο στο διαμέρισμα

Athermal

Είναι ενεργειακά αποδοτικές. Το χειμώνα, μπορούν να μειώσουν την απώλεια θερμότητας από γυαλί παραθύρων κατά περίπου 40-45%, και κατά τη θερινή περίοδο εμποδίζουν την υπερθέρμανση του δωματίου. Ένα τέτοιο υλικό παράγεται με μια ειδική τεχνολογία, έτσι ώστε να μην δημιουργείται το γυαλιστικό αποτέλεσμα. Αναστέλλει τη διείσδυση των ακτίνων UV μέσα στο δωμάτιο και μεταδίδει τέλεια το ορατό φως της ημέρας. Αυτή η ιδιότητα επιτρέπει τη χρήση υλικού σε κάθε πλευρά του κτιρίου. Η μεμβράνη έχει υψηλή πυκνότητα, έτσι ώστε τα θραύσματα να μην διασκορπίζονται όταν σπάει το γυαλί, αλλά παραμένουν στο υλικό.

Ματ αντηλιακό

Αντηλιακά στα παράθυρα

Χρωματισμός

Δημιουργήστε την επίδραση της εξασθένισης του δωματίου. Μια μεμβράνη απόχρωσης για παράθυρα επιτρέπει να περάσει μόνο το 1-3% της συνολικής ποσότητας υπεριώδους ακτινοβολίας. Μπορούν να έχουν διαφορετικές αποχρώσεις, επίπεδο προστασίας από τον ήλιο, διαφορετική πυκνότητα και πάχος. Υπάρχουν φιμέ ταινίες με γυαλιστερή και ματ δομή. Τέτοιο υλικό χρησιμοποιείται όχι μόνο για την κατασκευή προσόψεων, αλλά και για τη διακόσμηση εσωτερικών επιφανειών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από πλαστικό.

Αντιηλιακή μεμβράνη στα πανοραμικά παράθυρα

Διακοσμητικά

Μπορούν να είναι ματ ή τυπωμένα στην επιφάνεια. Χρησιμοποιείται στην εσωτερική διακόσμηση. Λόγω του ανομοιόμορφα κατανεμημένου ανακλαστικού στρώματος, η απόδοση ενός τέτοιου υλικού μειώνεται σημαντικά. Μια τέτοια ταινία είναι ικανή να μεταδίδει μια αρκετά μεγάλη ποσότητα ηλιακού φωτός.

Συχνά, η αντανακλαστική ταινία στα παράθυρα συνδυάζει προστατευτικές και ανακλαστικές λειτουργίες. Αυτά τα προϊόντα χρησιμοποιούνται για τα παράθυρα και τα πανοραμικά τζάμια και είναι επίσης τοποθετημένα στο εξωτερικό του γυαλιού.

Κολλήστε τα αντηλιακά στα παράθυρα

Πολύχρωμο αντηλιακό

Τεχνολογία συγκόλλησης

Η μεμβράνη προστασίας από τον ήλιο μπορεί να κολλήσει:

 • μέσα στη δομή του παραθύρου στο στάδιο της παραγωγής.
 • στο εξωτερικό του γυαλιού (στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιούνται ειδικοί τύποι μεμβράνης που έχουν πρόσθετο προστατευτικό στρώμα).
 • στο εσωτερικό του γυαλιού.

Μπλε αντηλιακό

Αντανακλαστικό αντηλιακό

Πριν από την κόλληση του υλικού, πρέπει να δώσετε προσοχή στα ακόλουθα σημεία:

 • Η θερμοκρασία πρέπει να είναι μεταξύ 5-25 μοίρες. Σε χαμηλότερη θερμοκρασία, η κόλλα θα στεγνώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και σε υψηλά επίπεδα θα στεγνώσει πολύ γρήγορα και η μεμβράνη δεν θα έχει χρόνο να κολλήσει.
  Η υγρασία πρέπει να είναι 25-75%. Στη διαδικασία, χρησιμοποιήστε ένα πιστόλι ψεκασμού.
 • Απαιτείται υγρός καθαρισμός. Διαφορετικά, η σκόνη στο γυαλί θα μειώσει την ποιότητα της εργασίας.
 • Για να κολλήσετε υλικό στο γυαλί, δεν απαιτούνται ειδικές δεξιότητες, ώστε να μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας.

Αντιηλιακό φιλμ απόχρωσης

Χρωματισμός παραθύρων

Στερεώνει το φιλμ αντηλιακής προστασίας για τα παράθυρα ως εξής:

 1. Το γυαλί πρέπει να πλυθεί πολύ καλά, ενώ το υπόλοιπο χρώμα ή βερνίκι πρέπει να αφαιρεθεί. Για να γίνει αυτό, θα χρειαστείτε ειδικά απορρυπαντικά, σφουγγάρι, λεπίδα ή μεταλλικό απορροφητικό.
 2. Η επιφάνεια θα πρέπει να υγραίνεται με νερό.
 3. Ακολουθεί η κοπή του υλικού. Αρχικά, χρησιμοποιήστε ένα μέτρο ταινιών για να μετρήσετε το γυαλί. Στη συνέχεια, μια ταινία του απαιτούμενου μεγέθους κόβεται με ένα τεχνικό μαχαίρι.
 4. Μια μεμβράνη εφαρμόζεται σε υγρό γυαλί. Η συγκόλληση πρέπει να ξεκινά από την πάνω γωνία, σταδιακά να κινείται προς τα κάτω και να εξομαλύνει όλα τα χτυπήματα με μια πλαστική σπάτουλα.
 5. Υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να στερεώσετε την ταινία στα παράθυρα σε εσωτερικούς χώρους. Αυτή η μέθοδος είναι απλούστερη από την προηγούμενη. Το υλικό είναι 2-3 cm μεγαλύτερο από το γυαλί και στερεώνεται στο πλαίσιο με κουμπιά, ταινία ή συρραπτικό.

Εάν προκύψει ανάγκη, η μεμβράνη μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί, ενώ δεν υπάρχουν ίχνη στο γυαλί.

Εγκατάσταση αντηλιακού

Προστασία από τον ήλιο στα παράθυρα

Αντηλιακό καθρέφτη

Σήμερα υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία ταινιών που ποικίλλουν σε χρώμα, σκοπό και άλλα χαρακτηριστικά.Οι μεμβράνες προστασίας από τον ήλιο επιτρέπουν τη δημιουργία άνετων συνθηκών στο δωμάτιο. Το καλοκαίρι δεν θα τους επιτραπεί να διεισδύσουν στο καυτό ηλιακό φως, και το χειμώνα θα εμποδίσουν τη θερμότητα να βγει από το γυαλί.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)