Σχεδιασμός σαλόνι με δύο παράθυρα (52 φωτογραφίες)

Το σαλόνι είναι το πιο πολυλειτουργικό δωμάτιο, και οι επισκέπτες λαμβάνουν σε αυτό, και ένα εορταστικό δείπνο που πραγματοποιήθηκε, και απλά να χαλαρώσετε. Μερικές φορές, σύμφωνα με τη διάταξη, μπορεί να συνδυαστεί με την κουζίνα ή, σε συνδυασμό, λειτουργεί και σαν υπνοδωμάτιο. Ως εκ τούτου, ο εσωτερικός σχεδιασμός του καθιστικού πρέπει να βασίζεται στις αρχές της υποδοχής ενός μεγάλου αριθμού ανθρώπων.

Καθιστικό με δύο παράθυρα με κουρτίνες από μέντα

Δύο τοξωτά παράθυρα στο σαλόνι

Καθιστικό με δύο μπαλκονόπορτες

Το σαλόνι με δύο παράθυρα δεν βρίσκεται συχνά στη διάταξη του σπιτιού, συνήθως υπάρχει ένα παράθυρο στα δωμάτια, η παρουσία δύο παραθύρων δείχνει το εντυπωσιακό μέγεθος του δωματίου. Ως εκ τούτου, απαιτεί ειδική διακόσμηση εσωτερικού χώρου. Συχνότερα η παρουσία δύο παραθύρων μπορεί να βρεθεί στις αίθουσες (20 τ.μ. ή 18 τ.μ.). Μερικές φορές μπορεί να δει κανείς στα γωνιακά δωμάτια του Χρουστσόφ. Είναι δύσκολο να ασχοληθεί με το σχεδιασμό τους, αλλά είναι ενδιαφέρον, αφού είναι απαραίτητο να σκεφτούμε πολλές αποχρώσεις.

Μεγάλο σαλόνι με τζάκι με δύο παράθυρα στον τοίχο

Μπεζ σαλόνι με δύο παράθυρα

Καθιστικό με δύο παράθυρα σε ιδιωτική κατοικία

Καθιστικό με δύο παράθυρα

Μέσα από διάφορα παράθυρα, το δωμάτιο γεμίζει στο μέγιστο με το φως της ημέρας, έτσι δημιουργείται μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Πώς να δημιουργήσετε ένα σχέδιο καθιστικού (18 τ.μ. ή 20 τ.μ.) με δύο παράθυρα; Ξεκινήστε με τη διανομή του χώρου στο δωμάτιο. Για να εξοπλίσετε σωστά το εσωτερικό, χρησιμοποιήστε τις παρακάτω συμβουλές:

  • Οι σχεδιαστές συνήθως συνιστούν ελαφριές αποχρώσεις τοίχων για την αίθουσα (μέχρι 18 τ.μ.) με δύο παράθυρα. Αυτή η συμβουλή σχετίζεται με το καθιστικό στον Χρουστσόφ. Αλλά είναι επιθυμητό οι τοίχοι να μην είναι μονοφωνικοί.
  • Στο δωμάτιο (από 18 τ.μ. έως 25 τ.μ.), μπορείτε να ζωγραφίσετε τους τοίχους σε ζεστά χρώματα. Αλλά το εσωτερικό ενός τέτοιου δωματίου επιτρέπεται σε μια πιο σκούρα παλέτα, αφού δύο παράθυρα παρέχουν περισσότερο από το φως του δρόμου στο δωμάτιο (από 20 τ.μ. έως 25 τ.μ.). Φαίνεται τέλεια σε δωμάτια με φυσικούς τοίχους κάτω από πέτρινο ή σκούρο ξύλο. Μπορούν να τοποθετηθούν σε χωρίσματα κάνοντας την κουζίνα να μοιάζει με πέτρα και το καθιστικό σε συνδυασμό με αυτό - σαν σκούρο ξύλο.
  • Μια ιδανική ιδέα είναι να εστιάσετε σε έναν από τους τοίχους, επικολλώντας το με φωτογραφία ταπετσαρία ή οποιαδήποτε επίστρωση που διαφέρει στην υφή.
  • Το ανώτατο όριο στο σαλόνι είναι από 18 τετραγωνικά μέτρα. m έως 20 τετραγωνικά μέτρα m με δύο παράθυρα θα πρέπει να έχουν ένα κορεσμένο χρώμα. Εάν δεν έχει μόνο δύο παράθυρα και ένα ψηλό ταβάνι, μπορείτε να επικολλήσετε κεραμίδια ή ταπετσαρίες με ένα σχέδιο πάνω σε αυτό, ή να εξοπλίσετε ψευδοροφές που μιμούνται τον αστρικό ουρανό. Τα χαμηλά ανώτατα όρια είναι καλύτερα φτιαγμένα.

Κρεβατοκάμαρα με τζάκι με δύο παράθυρα στον τοίχο

Μπεζ σαλόνι με τζάκι με δύο παράθυρα στον τοίχο

Καθιστικό με τζάκι με δύο παράθυρα

Πώς να τακτοποιήσετε τα έπιπλα

Σημαντικό σημείο για τη δημιουργία ενός δωματίου (από 18 τ.μ. έως 20 τ.μ.) με δύο παράθυρα είναι η διευθέτηση επίπλων. Εγκαθιστώντας ένα μεγάλο ντουλάπι ή τοίχο επίπλων σε αυτό γίνεται ένα πρόβλημα, όπως σε ένα δωμάτιο μικρού Χρουστσόφ. Συνήθως οι ιδιοκτήτες τέτοιων διαμερισμάτων παραγγέλνουν μεμονωμένα έπιπλα με βάση τη διάταξη του δωματίου. Τα κατάλληλα μεγέθη επίπλων σάς επιτρέπουν να τα προσαρμόσετε με επιτυχία στο εσωτερικό.

Η επιλογή της τοποθέτησης επίπλων σε ένα καθιστικό με δύο παράθυρα

Καθημερινό σαλόνι με δύο παράθυρα

Καθιστικό με δύο ξύλινα παράθυρα

Πολύ συχνά, στο σαλόνι του Χρουστσόφ βρίσκεται μια βιβλιοθήκη, ένας γωνιακός καναπές και ένα μικρό τραπέζι. Μια εξαιρετική αντικατάσταση για το ντουλάπι θα είναι μια θέση που είναι εξοπλισμένη με αστραπή από γυψοσανίδας. Εάν η κουζίνα ή το υπνοδωμάτιο και το καθιστικό συνδυάζονται, χρησιμοποιώντας μια θέση μπορείτε να ζώνη αυτά τα δύο δωμάτια.

Καφέ και λευκό καθιστικό με δύο παράθυρα

Καθιστικό με δύο παράθυρα στο σπίτι

Καθιστικό με δύο παράθυρα

Στο σαλόνι από 20 τετραγωνικά μέτρα. m έως 25 τετραγωνικά μέτρα m καναπέδες και πολυθρόνες μπορούν να τοποθετηθούν δυτικά - ακριβώς μπροστά από τα παράθυρα με κουρτίνες. Οι καναπέδες φαίνονται όμορφα αν τους τοποθετήσετε στη μέση του δωματίου, τοποθετώντας τους αντικριστά.

Καθιστικό με 2 παράθυρα και τζάκι

Καθιστικό με αποικιακό στιλ με δύο παράθυρα

Εάν ένα μικρό σαλόνι βρίσκεται στο Χρουστσόφ, έχει έκταση έως 18 τετραγωνικών μέτρων.m και σε συνδυασμό με μια κουζίνα ή ένα υπνοδωμάτιο, γι 'αυτήν είναι καλύτερα να επιλέξετε τα πιο απαραίτητα και συμπαγή έπιπλα. Αυτό θα βοηθήσει να αποφευχθεί η ακαταστασία του χώρου και να κάνει ένα στενό δωμάτιο πιο άνετα.

Γωνιακός καναπές στο σαλόνι με δύο παράθυρα

Καθιστικό με δύο γαλλικά παράθυρα

Υπαίθριο καθιστικό με δύο παράθυρα

Διακόσμηση παραθύρων

Όταν σχεδιάζετε ένα σχεδιασμό σαλόνι με δύο παράθυρα, να έχετε κατά νου ότι η κύρια έμφαση στυλ του εσωτερικού σχεδιασμού του καθιστικού είναι τα στοιχεία του υφάσματος. Είναι απαραίτητο να συνδυαστούν σωστά κουρτίνες, έπιπλα, μαξιλάρια και καλύμματα καναπέδων. Ο επιτυχημένος συνδυασμός τους θα κάνει το δωμάτιό σας εκπληκτικά άνετο. Εάν το καθιστικό στο Χρουστσόφ χρησιμεύει ως κρεβατοκάμαρα, είναι καλύτερο να κρεμάτε ανοιχτόχρωμες κουρτίνες ή μοντέρνα περσίδες σε ένα παράθυρο.

Ανοιχτό πράσινο κουρτίνες στο σαλόνι με δύο παράθυρα

Σαλόνι σε βιομηχανικό στιλ με δύο παράθυρα

Καθιστικό με δύο παράθυρα στο εσωτερικό

Σχεδιάζεται παράθυρο, καθώς και ολόκληρο το εσωτερικό του καθιστικού. Δεν πρέπει να διαφέρουν από το γενικό υπόβαθρο. Για κλασικές και παρόμοιες κατευθύνσεις στυλ στο σχεδιασμό των παραθύρων, είναι καλύτερο να τηρείτε τη συμμετρία. Για τα παράθυρα σε αυτό το ύφος, το φως, οι ίδιες κουρτίνες θα κάνουν. Μπορείτε να αγοράσετε κουρτίνες με ένα πρωτότυπο μοτίβο ή τώρα μοντέρνες κουρτίνες με ένα σχέδιο 3-d.

Η ασυμμετρία επιτρέπεται μόνο στη διάταξη σύγχρονων μορφών, όπως η σύγχρονη τεχνολογία, η υψηλή τεχνολογία ή ο μινιμαλισμός. Σε αυτές τις αίθουσες είναι καλύτερο να αντικατασταθούν κουρτίνες με περσίδες.

Καθιστικό με δύο παράθυρα χωρίς κουρτίνες

Καθιστικό με δύο παράθυρα και καφέ κουρτίνες με μοτίβο

Καθιστικό με δύο παράθυρα στο διαμέρισμα

Σαλόνι-σαλόνι με δύο παράθυρα

Καθιστικό με δύο μικρά παράθυρα

Φωτισμός δωματίων με δύο παράθυρα

Με τη βοήθεια του ηλεκτρικού φωτός, το καθιστικό μετατρέπεται στο σκοτάδι. Το βράδυ, συνιστάται να φροντίσετε τον τεχνητό φωτισμό. Προηγουμένως, ένα υποχρεωτικό χαρακτηριστικό ενός μεγάλου καθιστικού 18 τετραγωνικών μέτρων. m - 20 τετραγωνικά μέτρα m ήταν ένας λαμπτήρας δαπέδου και ένας μεγάλος πολυέλαιος κρέμεται στο κέντρο του δωματίου. Τώρα μπορείτε να δημιουργήσετε μια ατμόσφαιρα άνεσης με τη βοήθεια όλων των ειδών φώτα, λωρίδων LED. Μια πρόσθετη επιλογή φωτισμού θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα ρομαντικό εσωτερικό σαλόνι στο Χρουστσόφ.

Πολύ συχνά, ένα μεγάλο σαλόνι (από 20 τετραγωνικά μέτρα έως 25 τετραγωνικά μέτρα) συνδυάζεται με ένα υπνοδωμάτιο και ακόμη και μια κουζίνα. Ο οπίσθιος φωτισμός βοηθάει να τα χωρίσετε σε λειτουργικές ζώνες.

Πολυέλαιοι και επιτραπέζιοι λαμπτήρες σε ένα καθιστικό με δύο παράθυρα

Προβολείς σε ένα καθιστικό με δύο παράθυρα

Μεγάλος πολυέλαιος στο σαλόνι με δύο παράθυρα

Διαρρύθμιση επίπλων σε σαλόνι με δύο παράθυρα

Art Nouveau καθιστικό με δύο παράθυρα

Πώς να κάνετε ανοίγματα μεταξύ των παραθύρων που βρίσκονται στον ίδιο τοίχο

Με τις κατάλληλες προεκτάσεις, τα δύο παράθυρα του μεγάλου καθιστικού (18 τ.μ. - 20 τ.μ.) θα φαίνονται φωτεινά και φρέσκα. Εάν τα παράθυρα είναι τοποθετημένα στη μία πλευρά, διάφορα διακοσμητικά στοιχεία μπορούν να τοποθετηθούν μεταξύ τους. Για παράδειγμα, κρεμάστε μια φωτογραφία, μια οικογενειακή φωτογραφία, βάλτε τηλεόραση ή τζάκι.

Καθιστικό με δύο παράθυρα με πολλά διακοσμητικά στοιχεία

Καθιστικό με δύο πανοραμικά παράθυρα

Καθιστικό με δύο πλαστικά παράθυρα

Καθιστικό με δύο παράθυρα ανύψωσης

Καθιστικό με δύο παράθυρα σε στυλ ρετρό.

Πρόσφατα, το τζάκι έχει γίνει ένα αμετάβλητο χαρακτηριστικό του καθιστικού. Ένα εσωτερικό με αυτό το στερεό χαρακτηριστικό μετατρέπεται πάντα προς το καλύτερο. Μια εξαιρετική αντικατάσταση για το τζάκι μεταξύ των παραθύρων από τη μία πλευρά θα είναι μια τηλεόραση πλάσματος. Αυτά τα αντικείμενα, τοποθετημένα σε μια θέση, θα βοηθήσουν να γίνει διάκριση μεταξύ της αίθουσας και της κουζίνας και του καθιστικού. Εάν υπάρχει αρκετός χώρος ανάμεσα στα ανοίγματα των παραθύρων, μπορείτε να βάλετε έναν καναπέ ανάμεσα τους.

Τζάκι ανάμεσα σε δύο παράθυρα στο σαλόνι

Καθιστικό με δύο μεγάλα παράθυρα

Καθιστικό με δύο παράθυρα στο στυλ του shabby chic

Καθιστικό με δύο παράθυρα με κουρτίνες

Καθιστικό με δύο παράθυρα σε μοντέρνο στιλ

Σαλόνι διακόσμηση με παράθυρα σε διαφορετικούς τοίχους

Όταν σχεδιάζετε ένα σπίτι όπου δύο παράθυρα βρίσκονται σε διαφορετικούς τοίχους, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στη γωνία μεταξύ των παραθύρων. Μπορείτε να βάλετε τα έπιπλα σε αυτό: ένα ντουλάπι ή συρταριέρα, έναν γωνιακό καναπέ ή τζάκι. Ένα εξωτικό φυτό σε μια όμορφη μπανιέρα ή ένα ασυνήθιστο λαμπτήρα δαπέδου είναι κατάλληλο για τη διευθέτηση μιας γωνίας παραθύρου.

Σαλόνι-μελέτη με δύο παράθυρα σε διαφορετικούς τοίχους

Εάν η κουζίνα και το καθιστικό, μια συνολική έκταση 24 τετραγωνικών μέτρων. m, σε συνδυασμό, μπορείτε να βάλετε ένα τραπέζι μπροστά από ένα παράθυρο. Τα λουλούδια στα παράθυρα θα δώσουν μια ιδιαίτερη ζεστασιά. Εάν το εσωτερικό είναι κατασκευασμένο σε σκούρα χρώματα, είναι καλύτερο να κρεμάσετε έναν μεγάλο καθρέφτη απέναντι από ένα παράθυρο, θα φωτίσει επιπλέον και θα διευρύνει το δωμάτιο. Εάν τα πλαίσια παραθύρων είναι ξύλινα, είναι επιθυμητό το εσωτερικό να περιέχει ξύλινα στοιχεία. Στα ξύλινα παράθυρα που βρίσκονται σε διαφορετικές πλευρές, τα ελαφρά κουρτίνες από μετάξι θα φαίνονται όμορφα.

Καθιστικό με τζάκι με δύο παράθυρα στους διαφορετικούς τοίχους

Καθιστικό με δύο παράθυρα και παντζούρια

Καθιστικό τραπεζαρία με δύο παράθυρα

Δύο παράθυρα στην αίθουσα σας επιτρέπουν να τα χωρίσετε σε ξεχωριστά δωμάτια: κουζίνα και καθιστικό, υπνοδωμάτιο και καθιστικό. Αυτά τα δύο μέρη θα έχουν φυσική πηγή φωτός. Για να χωρίσετε ένα δωμάτιο 24 τετραγωνικών μέτρων. m στις λειτουργικές περιοχές του Χρουστσόφ, όπως η κουζίνα ή η κρεβατοκάμαρα, τα ελαφρά χωρίσματα γυψοσανίδας ή οι ωραίες ιαπωνικές κουρτίνες με τη μορφή οθόνης είναι κατάλληλες.

Όποιο και αν είναι το στυλ που αποφασίζετε να ακολουθήσετε, θυμηθείτε, το τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει να ταιριάζει με τον τρόπο ζωής σας.Όταν σχεδιάζετε ένα σαλόνι, στο τέλος, θα πρέπει να γίνει ο τόπος όπου πάντα θέλετε να επιστρέψετε.

Κομψό σαλόνι με δύο παράθυρα σε διαφορετικούς τοίχους

Καθιστικό με δύο στενά παράθυρα

Καθιστικό με δύο παράθυρα και vintage έπιπλα

Καθιστικό με δύο μεγάλα παράθυρα

Καθιστικό με δύο παράθυρα σε εξοχική κατοικία

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)