3 τρόποι να διακοσμήσετε το ψυγείο (28 φωτογραφίες)

Εσύ βαρεθείς από τη μονοτονία των οικιακών συσκευών σου; Ή η εμφάνιση του ψυγείου είναι ξεπερασμένη κατά τη διάρκεια των ετών και δεν ταιριάζει στο εσωτερικό μετά από μια νέα επισκευή; Θα μιλήσουμε για φθηνούς τρόπους για να ενημερώσετε το ντεκόρ του ψυγείου με τα χέρια σας.

Ψυγείο διακόσμηση

Ψυγείο διακόσμηση

Ψυγείο διακόσμηση

Ψυγείο διακόσμηση

Ψυγείο διακόσμηση

Decoupage

Η Decoupage είναι μια τεχνική διακόσμησης που προήλθε στη Γαλλία αρκετούς αιώνες πριν. Η κατώτατη γραμμή είναι να κόψετε τα κομμένα κομμάτια με την εικόνα στο θέμα της διακόσμησης και στη συνέχεια να τα καλύψετε με βερνίκι. Αυτή η μέθοδος θα κάνει το αρχικό πράγμα έξω από ένα αφανές στοιχείο.

Ψυγείο διακόσμηση

Πριν από την αποσύνθεση του ψυγείου, αξίζει να αγοράσετε τα απαραίτητα χρήματα για αυτό. Θα χρειαστείτε χαρτοπετσέτες πολλαπλών στρώσεων με μοτίβο. Μπορούν να αντικατασταθούν με αποκόμματα περιοδικών ή εκτυπώσεις. Επίσης χρειάζονται κόλλα γραφείου, ψαλίδι, επίπεδες βούρτσες και ακρυλικό βερνίκι.

Βήμα-βήμα οδηγίες που θα σας βοηθήσουν να κάνετε μια αποσύνθεση του ψυγείου με τα χέρια σας:

  1. Το σχέδιο στη σερβιέτα κόβεται κατά μήκος του περιγράμματος. Η ίδια η χαρτοπετσέτα απολέγεται επειδή χρειάζεται μόνο μια στρώση χρώματος.
  2. Συνδέστε το κομμάτι στον τοίχο του ψυγείου και προσεκτικά, για να μην καταστραφεί, λιπαίνετε με κόλλα. Μπορείτε να καλύψετε ολόκληρη την περιοχή με εικόνες, εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την ιδέα σας.
  3. Σε αυτό το στάδιο, μπορείτε να ολοκληρώσετε με μη αυτόματο τρόπο κάτι εάν θέλετε. Εάν όχι, αφήστε την προκύπτουσα σύνθεση να στεγνώσει τελείως.
  4. Χρησιμοποιήστε μια επίπεδη βούρτσα για να βερνίκετε το ψυγείο. Μπορείτε να δημιουργήσετε πολλά στρώματα (θα υπάρξει περισσότερη λάμψη), αλλά κάθε φορά που πρέπει να περιμένετε μέχρι να στεγνώσει το προηγούμενο στρώμα.

Ψυγείο διακόσμηση

Ψυγείο διακόσμηση

Ζωγραφική

Η ζωγραφική είναι ένας απλός και ανθεκτικός τρόπος για να διακοσμήσετε ένα ψυγείο. Για να φτιάξετε το παλιό ψυγείο, ζωγραφίστε το με το χρώμα που στερείται η κουζίνα σας. Μπορεί να είναι κάτι φωτεινό που ξεχωρίζει από τη συνολική σύνθεση. Ή επιλέξτε μια σκιά που συνδυάζεται αρμονικά με το χρώμα του δωματίου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά χρώματα ή να προσθέσετε μοτίβα. Μην φοβάστε να πειραματιστείτε, ακόμα κι αν δεν ξέρετε πώς να σχεδιάσετε, τα μεμβράνες θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε εύκολα ακριβή σχέδια. Νιώστε ελεύθεροι να ενσωματώσετε τις πιο τρελές ιδέες!

Ψυγείο διακόσμηση

Ψυγείο διακόσμηση

Πριν από τη ζωγραφική, είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε την επιφάνεια. Για να το κάνετε αυτό, πλύνετε το ψυγείο και, στη συνέχεια, αφαιρέστε όλες τις λαβές (αν δεν λειτουργεί, τυλίξτε τις με ταινία κάλυψης). Οι βαθιές γρατζουνιές και τα τσιπ θα πρέπει να τρίβονται. Για να βάψετε με μια βούρτσα, έναν κύλινδρο βαφής ή χρησιμοποιώντας ένα δοχείο ψεκασμού αεροζόλ. Το κύριο πράγμα δεν είναι να βιαστούμε για να πάρουμε ομοιόμορφα στρώματα χρώματος (θα πρέπει να υπάρχει από 2 έως 5). Μετά από κάθε στρώμα αφήστε το προηγούμενο να στεγνώσει.

Ψεκάστε το αεροζόλ από απόσταση 30 εκ. Είναι βολικό να κάνετε σχέδια με αυτό, αλλά αν φοβάστε ότι οι καλλιτεχνικές σας δεξιότητες δεν είναι αρκετές, κάντε τα μοτίβα διακοσμητική ταινία πάνω στη βαμμένη επιφάνεια.

Ψυγείο διακόσμηση

Ψυγείο διακόσμηση

Αυτοκόλλητα

Ζωντανές αυτοκόλλητες ταινίες πωλούνται σε οποιοδήποτε κατάστημα υλικού ή σούπερ μάρκετ. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διακόσμηση διαφόρων εσωτερικών αντικειμένων, καθώς και οικιακών συσκευών και ακόμη και αυτοκινήτων. Η τοποθέτηση ενός ψυγείου με μια μεμβράνη είναι ο ευκολότερος και πιο οικονομικός τρόπος διακόσμησης. Σε λίγες μόνο ώρες, ακόμη και κάποιος που δεν το έχει κάνει πριν, θα μπορεί να βάζει το ψυγείο μόνοι του. Αυτή η επιλογή είναι μια εναλλακτική λύση για όσους θέλουν να αποκτήσουν μια ενημερωμένη εμφάνιση της κουζίνας, αλλά δεν μπορούν να περάσουν το χρόνο ζωγραφική ή decoupage.

Ψυγείο διακόσμηση

Ψυγείο διακόσμηση

Ψυγείο διακόσμηση

Ψυγείο διακόσμηση

Ψυγείο διακόσμηση

Ψυγείο διακόσμηση

Ψυγείο διακόσμηση

Πώς να σηκώσετε και να κολλήσετε μια ταινία

Ξεκινάμε καθορίζοντας το ακριβές ποσό του υλικού που θα χρειαστεί για τη δουλειά. Είναι απαραίτητο να μετρήσετε το ύψος και το πλάτος των πλευρών της ηλεκτρικής συσκευής και στη συνέχεια να υπολογίσετε την επιφάνεια. Εάν δεν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να κάνετε τα πάντα τέλεια στην πρώτη δοκιμή, τότε αγοράστε λίγο περισσότερα μέτρα βινυλίου. Αγοράστε υλικό στο κατάστημα, εστιάζοντας στο γούστο σας και στο εσωτερικό της κουζίνας. Οι κατασκευαστές προσφέρουν μια τεράστια ποικιλία αυτοκόλλητων ταινιών: απλές, με εικόνες ζουμερών φρούτων και λαχανικών, με εκτυπώσεις λουλουδιών και ναυτικών, με φωτογραφίες από γάτες, άγρια ​​ζώα και πουλιά. Εκτός από μια μεγάλη ποικιλία έτοιμων λύσεων, μπορείτε να παραγγείλετε αυτοκόλλητα με το δικό σας πρωτότυπο σχέδιο.

Ψυγείο διακόσμηση

Ψυγείο διακόσμηση

Πριν κολλήσετε το ψυγείο με μια μεμβράνη, πρέπει να καθαρίσετε καλά την επιφάνεια. Πλύνετε το με οποιοδήποτε απορρυπαντικό και, μετά το στέγνωμα, σκουπίστε το με ένα διάλυμα που περιέχει αλκοόλη για να το απολιπάνετε. Στη συνέχεια περπατήστε κατά μήκος της επιφάνειας με ένα στεγνό μαλακό πανί - το ψυγείο είναι έτοιμο για κόλληση.

Ψυγείο διακόσμηση

Ψυγείο διακόσμηση

Η συσκευασία με βινύλιο του ψυγείου αρχίζει με τη μέτρηση του ακριβούς μεγέθους κάθε πλευράς. Στη συνέχεια, το φύλλο απλώνεται σε μια επίπεδη επιφάνεια, η απαιτούμενη ποσότητα κόβεται από αυτό. Η βάση χαρτιού αφαιρείται και το υλικό κολλάει στον τοίχο της συσκευής χρησιμοποιώντας αυτοκόλλητο στρώμα. Αν εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια του επικολλημένου ψυγείου, μπορείτε να προσπαθήσετε να τις εξομαλύνετε με ένα μαλακό πανί, μετακινώντας το από τη μέση στην άκρη ή μπορείτε να τρυπήσετε τη φούσκα με μια κανονική βελόνα ραψίματος και να ισοπεδώσετε την μεμβράνη θερμαίνοντάς την με στεγνωτήρα μαλλιών.

Ψυγείο διακόσμηση

Ψυγείο διακόσμηση

Πώς να φροντίσετε ένα κολλημένο ψυγείο

Το ύφασμα βινυλίου είναι ένα αξιόπιστο αδιάβροχο υλικό. Αυτό σημαίνει ότι τα εσωτερικά αντικείμενα που είναι επικολλημένα με τέτοιες ταινίες μπορούν να καθαριστούν χωρίς φόβο, όπως και κάθε άλλο έπιπλο στο σπίτι. Μπορείτε να ξεπλύνετε τυχόν ρύπους με απορρυπαντικά πλυντηρίων πιάτων. Ωστόσο, πρέπει να αποφεύγονται τα όξινα καθαριστικά.

Ψυγείο διακόσμηση

Ψυγείο διακόσμηση

Μαγνητικά πάνελ

Αυτή η επιλογή απευθύνεται σε όσους θεωρούν ότι η τοποθέτηση είναι πολύ επίπονη. Αντί για ένα αυτοκόλλητο βινυλίου, μπορείτε να παραγγείλετε ένα μαγνητικό πίνακα. Θα φανεί ακριβώς το ίδιο, αλλά το κόστος θα είναι υψηλότερο. Αν αγοράσετε μια μαγνητική επίστρωση με πολλά χρώματα, μπορείτε εύκολα να τα αλλάξετε όποτε θέλετε. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν προσκολλώνται σε μη επίπεδες και μη μαγνητικές επιφάνειες.

Μαγνητική διακόσμηση ψυγείου πίνακα

Έχετε μάθει πώς να κολλήσετε το ψυγείο με ταινία ή μαγνητικά πλαίσια. Έχουμε καταλάβει πώς να κάνουμε decoupage στο σπίτι. Παραμένει μόνο να επιλέξετε τη μέθοδο που σας αρέσει και να δώσετε στο ψυγείο μια νέα ματιά.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)