Οικιακές συσκευές στο εσωτερικό της κουζίνας - μια λειτουργική προσέγγιση (38 φωτογραφίες)

Οι οικιακές συσκευές είναι σημαντικές στο εσωτερικό ολόκληρου του διαμερίσματος, αλλά οι συσκευές στην κουζίνα έχουν ιδιαίτερη σημασία. Η οικοδέσποινα του σπιτιού ξοδεύει πολύ χρόνο στην κουζίνα, επομένως οι οικιακές συσκευές για την κουζίνα θα πρέπει να έχουν αρκετές σημαντικές και υποχρεωτικές παραμέτρους: να είναι υψηλής ποιότητας, λειτουργικές, να μην καταλαμβάνουν υπερβολικό χώρο, να είναι ελκυστικές αισθητικά, να τονίζουν το εσωτερικό της κουζίνας και να μην προκαλούν δυσαρέσκεια.

Οικιακές συσκευές

Στο άρθρο θα εξετάσουμε: ποια χαρακτηριστικά έχουν οι οικιακές συσκευές στο εσωτερικό μιας σύγχρονης κουζίνας, θα υπολογίσουμε πώς να επιλέγουμε τις συσκευές και τι πρέπει να προσέξουμε.

Οικιακές συσκευές

Ποιες είναι οι απαραίτητες απαιτήσεις για οικιακές συσκευές για την κουζίνα;

Ποιότητα

Το πιο σημαντικό κριτήριο. Χωρίς αυτό, όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν νόημα. Οι οικιακές συσκευές για την κουζίνα πρέπει να λειτουργούν χωρίς προβλήματα, χωρίς τεχνικές ατέλειες. Αυτό είναι επίσης σημαντικό επειδή οι οικιακές συσκευές στο εσωτερικό της κουζίνας αντιμετωπίζουν απειλητικές για τη ζωή ουσίες. Έτσι, θεωρητικά πιθανές διαρροές αερίου, βλάβη (ή διαρροή) του πλυντηρίου, ηλεκτρικές συσκευές μπορεί να συγκλονιστεί. Όπως βλέπετε, η ποιότητα σε αυτή την περίπτωση είναι ένα υποχρεωτικό κριτήριο.

Οικιακές συσκευές

Εξοικονόμηση ενέργειας

Δεδομένου ότι το μαγείρεμα, ειδικά σε μια ηλεκτρική κουζίνα, σε ένα φούρνο μικροκυμάτων ή σε άλλες ηλεκτρικές συσκευές, απαιτεί σοβαρό ημερήσιο ενεργειακό κόστος, στο τέλος του μήνα μπορεί να εκπλαγείτε δυσάρεστα από το συνολικό ποσό στον λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας. Για να αποφύγετε αυτό, χρησιμοποιήστε εξοπλισμό με υψηλή τάξη εξοικονόμησης ενέργειας (A). Εκτός από τα χρήματα, η λειτουργία σύγχρονου εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας συμβάλλει επίσης στην προστασία της φύσης, όχι στην απώλεια αναντικατάστατων πόρων - φυσικού αερίου, πετρελαίου. Ο παλιός εξοπλισμός, παρεμπιπτόντως, δεν έχει τόσο σημαντική ποιότητα.

Οικιακές συσκευές

Όμορφο κομψό σχέδιο

Όλοι θέλουν η κουζίνα να είναι μια ευχαρίστηση να εισέλθει και να είναι άνετα μέσα. Ένα μοντέρνο, ευχάριστο σχέδιο θα βοηθήσει στην εκπλήρωση αυτής της επιθυμίας. Σε μια τέτοια κουζίνα, θα είναι καλό να πίνετε καφέ το πρωί και να καθίσετε με το νοικοκυριό το βράδυ μετά την εργασία.

Οικιακές συσκευές

Λειτουργικότητα

Είναι σημαντικό ο εξοπλισμός να είναι κατάλληλος για τις προβλεπόμενες λειτουργίες του. Όλες οι εστίες πρέπει να λειτουργούν στη σόμπα, ο φούρνος, η κουκούλα πρέπει να λειτουργούν, και άλλες συσκευές θα πρέπει επίσης να εκπληρώνουν τα "καθήκοντά" τους. Εάν συναντήσετε ελαττωματικό εξοπλισμό, πρέπει είτε να επισκευαστεί είτε να αντικατασταθεί έτσι ώστε να μην απορροφηθεί σπαταλημένος χώρος.

Οικιακές συσκευές

Εργονομία

Δεδομένου ότι οι περισσότερες από τις κουζίνες μας δεν είναι μεγάλης κλίμακας, αυτό το κριτήριο είναι σημαντικό. Η καλύτερη εργονομία στο εσωτερικό είναι ενσωματωμένες συσκευές. Τώρα υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός μοντέλων αυτού του εξοπλισμού. Είναι καλό γιατί δεν χρειάζεται περισσότερος χώρος, γεμίζοντας με τον καλύτερο τρόπο τις θέσεις που προορίζονται γι 'αυτό.

Οικιακές συσκευές

Κόστος

Όλοι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να αγοράσουν οικιακές συσκευές από κορυφαίες μάρκες από την τελευταία συλλογή. Είναι σαφές ότι τέτοιες συσκευές θα είναι υψηλής ποιότητας και θα πληρούν όλες τις άλλες απαιτήσεις. Ωστόσο, εάν υπάρχουν λιγότερα χρήματα, αυτό δεν σημαίνει ότι τώρα μπορείτε να είστε ικανοποιημένοι με χαμηλής ποιότητας και γρήγορα αποτυχημένα πράγματα.

Οικιακές συσκευές

Εάν πληρούνται όλα αυτά τα κριτήρια, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι δεν έχετε δαπανήσει χρήματα για εξοπλισμό για κάποιο λόγο.

Οικιακές συσκευές

Τύποι οικιακών συσκευών για την κουζίνα

Οικιακές συσκευές

Σκεφτείτε τι βλέπει πιο συχνά στην κουζίνα, και τι είναι χρήσιμο για σίγουρο.

Οικιακές συσκευές

Μια σόμπα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος κάθε κουζίνας. Είναι συνήθως απαραίτητο να επιλέξετε μια σόμπα με βάση τον τύπο τροφοδοσίας που τροφοδοτείται στο σπίτι - αέριο ή ηλεκτρικό. Αυτή είναι η κύρια παράμετρος. Επιπλέον, είναι σημαντικό ότι η σόμπα ταιριάζει καλά στο εσωτερικό της κουζίνας και δεν είναι πολύ φαρδιά.

Οικιακές συσκευές

Οικιακές συσκευές

Οικιακές συσκευές

Οικιακές συσκευές

Το φούρνο έρχεται συχνά με μια σόμπα, αλλά μερικές φορές αγοράζεται χωριστά.

Οικιακές συσκευές

Οικιακές συσκευές

Οικιακές συσκευές

Ένα φούρνο μικροκυμάτων είναι πλέον ένα σχεδόν απαραίτητο χαρακτηριστικό κάθε κουζίνας. Στον γρήγορο ρυθμό μας, πολλοί εκτιμούσαν την ευκαιρία σε λίγα λεπτά για να ζεσταίνουν το μεσημεριανό γεύμα ή να βράσουν ένα φλιτζάνι τσάι.

Οικιακές συσκευές

Οικιακές συσκευές

Το πλυντήριο πιάτων στη χώρα μας δεν έχει ακόμη ριζώσει. Οι περισσότεροι πλένουν τα πιάτα με τον παλιό τρόπο, με τα χέρια τους. Μερικές φορές η αγορά ενός πλυντηρίου πιάτων δεν έχει νόημα: μπορεί να προσφέρει σημαντική βοήθεια μόνο εάν η οικογένεια έχει περισσότερα από τρία άτομα. Εάν διαμένουν ένα ή δύο άτομα στο διαμέρισμα, τότε θα δαπανηθεί περισσότερος ηλεκτρισμός και νερό από ότι παρέχεται πραγματική βοήθεια.

Πλυντήριο πιάτων

Πλυντήριο πιάτων

Πλυντήριο πιάτων

Το ψυγείο είναι επίσης απαραίτητη κουζίνα.

Ψυγείο

Το ψυγείο πρέπει να πληροί όλες τις παραμέτρους που απαιτούνται για οικιακές συσκευές. Αυτή η συσκευή, μαζί με τη σόμπα, είναι το πιο σημαντικό από τα σκεύη.

Ψυγείο

Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα ψυγείο έτσι ώστε να μην καταλαμβάνει πολύ χώρο. Πολλοί δεν λαμβάνουν υπόψη αυτό το σημαντικό κριτήριο, και στη συνέχεια στην κουζίνα είναι αδύνατο να χωρέσει δύο ή τρία.

Ψυγείο

Ψυγείο

Τέτοιοι μηχανισμοί, όπως καφετιέρα, αποχυμωτής, βραστήρα, διάφορα μίξερ, αναμικτήρες, αλέσεως κρέατος κ.λπ. είναι η ξεχωριστή επιλογή του καθενός. Μερικοί κάνουν καλά χωρίς τέτοιους μηχανισμούς.

Οικιακές συσκευές

Ενσωματωμένες συσκευές

Εξετάστε τα υπέρ και τα κατά αυτής της επιλογής.

Πλεονεκτήματα

Η ενσωματωμένη τεχνολογία επιτρέπει τη μέγιστη εργονομία. Αυτό το επίπεδο δεν μπορεί ποτέ να επιτευχθεί εάν οι οικιακές συσκευές βρίσκονται χωριστά. Μερικές φορές αυτή είναι η μόνη επιλογή για μικρές κουζίνες.

Οικιακές συσκευές

Αυτή η επιλογή για την τοποθέτηση οικιακών συσκευών φαίνεται πολύ κομψή και μοντέρνα, μπορεί να δώσει στη κουζίνα μια λάμψη και μια "ακριβή" εμφάνιση.

Οικιακές συσκευές

Οι ενσωματωμένοι "βοηθοί" είναι βολικοί στη χρήση.

Ενσωματωμένες συσκευές

Μειονεκτήματα

Μερικές φορές, προκειμένου να αντικατασταθεί και να ξαναδομηθεί μια αποτυχημένη μονάδα, είναι απαραίτητο να αντικατασταθεί ολόκληρη η περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των επίπλων. Αυτό, φυσικά, μπορεί να προκαλέσει σημαντική ταλαιπωρία.

Ενσωματωμένες συσκευές

Όταν εγκαθιστάτε τις ενσωματωμένες συσκευές, τοποθετώντας τέλεια στο ακουστικό, ξεχάστε τις αναδιατάξεις στην κουζίνα. Όπως καθιερώθηκε, τώρα θα παραμείνει για πολλά χρόνια. Ορισμένες φύσεις που αγαπούν την αλλαγή μπορεί να μην αρέσουν.

Ενσωματωμένες συσκευές

Ο ενσωματωμένος φούρνος είναι πολύ πιο ακριβός από ένα αυτόνομο αντίστοιχο. Το ίδιο ισχύει για όλες τις άλλες συσκευές.

Συμβουλές

Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε ενέργεια και να συμβάλλετε στην προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος, όταν επιλέγετε βοηθούς νοικοκυριού, δώστε προσοχή στις πράσινες ετικέτες.

Η κλάση A ή A +++ θα σας πει ότι αυτές οι συσκευές είναι φιλικές προς το περιβάλλον και έχουν σχεδιαστεί με τις τελευταίες τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας.

Ενσωματωμένες συσκευές

Πριν πάτε για ψώνια, πρώτα διεξαγάγει μια ανάλυση του χώρου της κουζίνας, εκτιμήστε τις διαστάσεις των μελλοντικών οικιακών συσκευών. Είναι απαραίτητο το τελικό αποτέλεσμα να είναι πλήρες, ομοιόμορφο, του ίδιου πλάτους, χωρίς προεξοχές, έτσι ώστε όλες οι επιλεγμένες συσκευές κουζίνας να χωρούν στο χώρο που του έχει δοθεί.

Κουζίνα

Αν θέλετε να σχεδιάσετε μια κουζίνα σε κλασικό στυλ, επιλέξτε συσκευές σε ουδέτερες αποχρώσεις: κλασικό λευκό, καφέ. Εάν ο σχεδιασμός έχει σχεδιαστεί σε στιλ υψηλής τεχνολογίας, τότε δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς το χάλυβα χρώμα ενός ανοξείδωτου χάλυβα. Ωστόσο, εάν προτιμάτε τα πιασάρικα, σύγχρονα εσωτερικά, επιλέξτε επιλογές αντίθεσης. Για παράδειγμα, οι φωτεινές οικιακές συσκευές φαίνονται ενδιαφέρουσες: κόκκινο, τυρκουάζ, κίτρινο κλπ. Οι ουδέτερες αποχρώσεις - γκρι, μπεζ, χάλυβας - είναι ιδανικές για μαύρες κουζίνες.

Ενσωματωμένες συσκευές

Εάν επιλέγετε μια γυαλιστερή επιφάνεια, να έχετε κατά νου ότι η φροντίδα για αυτό θα είναι απαραίτητη περισσότερο από τις ματ επιφάνειες.Οι λεκέδες είναι ορατές στη στιλπνότητα, τα στίγματα και οι εκτυπώσεις είναι εντυπωσιακές. Η ματ επιφάνεια έχει τις καλύτερες "αποκρυσταλλικές" ικανότητες βρωμιάς.

Ενσωματωμένες συσκευές

Εάν η κουζίνα είναι μικρή, επιλέξτε μηχανισμούς χωρίς περιττές "διακοσμήσεις", πρόσθετες λειτουργίες. Απλότητα, φωτεινά χρώματα και μικρό μέγεθος - αυτές είναι οι παράμετροι που θα πρέπει να καθοδηγηθούν σε αυτή την περίπτωση.

Ενσωματωμένες συσκευές

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)